Paks MSZP-s kifizetőhely volt 2010-ig

Forrás: MTI

Teljesen hiteltelennek tartja a Fidesz a "Gyurcsány-koalíciót" a paksi bővítés ügyében, miután kiderült, hogy „a paksi erőmű 2010-ig a szocialisták kifizetőhelye volt”.

Előzőleg az MSZP elfogadhatatlannak nevezte az atomerőmű bővítéséről csütörtökön meghozott országgyűlési döntés elfogadásának módját.

Erre reagálva a Fidesz sajtóirodája az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a paksi erőmű 2010-ig a szocialisták kifizetőhelye volt, és csak azóta tartják elfogadhatatlannak a fejlesztést, mióta „nem tudnak kitalicskázni milliárdokat az atomerőműből”, mióta „elzáródtak a pénzcsapok”.

Az MSZP fővárosi pénztárnoka, Józsa István, Gyurcsány Ferenc és más MSZP-sek is „érintettek voltak a busásan fizető bizniszekben” – fogalmazott a kormánypárt.

Hangsúlyozták, hogy a paksi atomerőmű fejlesztésével tovább nő Magyarország energiafüggetlensége, a bővítés pedig elengedhetetlen a fenntartható rezsicsökkentéshez.

A paksi felújítás célja a hosszú évtizedekre kiszámítható, olcsó és biztonságos áramellátás a magyar lakosságnak és a magyar iparnak, hiszen ha megvalósul a beruházás, 10 év múlva 10-20 százalékkal is olcsóbb lehet az áram ára - írta közleményében a Fidesz sajtóirodája.

Az Országgyűlés csütörtökön hagyta jóvá a paksi atomerőmű bővítéséről Oroszországgal kötött megállapodást. Az egyezmény kihirdetését a kormánypártok és a Jobbik-frakció támogatta, a jelen lévő MSZP-s képviselők nemmel szavaztak. A Ház hétfőn és kedden tárgyalta a megállapodást, és most azért szavazhattak róla, mert a kormánytöbbség egyetlen módosító indítványt sem támogatott.