Rétvári Bence: Magyarország továbbra is nemet mond a migránsok kvóták szerinti elosztására

A migránsok kvóták szerinti elosztására Magyarország továbbra is nemet mond, és így tett most is, a migrációs válsághelyzettel foglalkozó rendelet szerdai brüsszeli szavazásánál – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP politikusa szerdán telefonon az MTI-nek.

kdnp.hu - MTI

Rétvári Bence arra reagálva nyilatkozott, hogy az Európai Unió tagállamainak brüsszeli nagykövetei megállapodtak a migrációs válsághelyzettel foglalkozó rendeletről.

A mai napon Brüsszel egy újabb migrációpárti jogalkotási lépést erőltetett át az EU állandó képviselők bizottságában, és ez az újabb úgynevezett krízisrendelet a migrációs paktum utolsó eleme

 

– közölte az államtitkár.

Jelezte: Magyarország és Lengyelország nemmel szavazott erre a mostani javaslatra, Szlovákia, Ausztria és Csehország tartózkodott. Azonban végül nem számított ezen országok „nem” szavazata, ennél a kérdésnél áttértek a minőségi többségi döntéshozatalra, amellyel az unió szembement a saját döntésével, miszerint minden migrációs kérdést konszenzussal hoz meg – hangsúlyozta az államtitkár.

Rétvári Bence kitért arra is, hogy a napirendi pont tárgyalása előtt öt perccel osztották ki a szövegtervezetet, az egész vita pedig 13 percig tarott.

A migráció kérdése olyan vita – mondta az államtitkár –, amely nemzedékekre határozhatja meg az európai népesség helyzetét, ehhez képest 13 percet fordítottak a vitára.

Rétvári Bence megjegyezte: az az Európai Unió, amely „lépten-nyomon jogállamisági vizsgálat alá vonja Magyarországot”, magára nézve nem tartja kötelezőnek ezeket a normákat,

és egy ilyen kérdést is ilyen körülmények között, mindenfajta egyeztetést és előkésztést mellőzve, háttéralkuk nyomán beterjesztett kompromisszumos javaslatként percek alatt erőltet át.

 

Azt mondta, Brüsszelben félnek a jövőre esedékes európai parlamenti választások eredményétől, attól, hogy a voksolás után az európai döntéshozatali fórumok „nem lesznek ennyire migrációpártiak”, ezért még ebben a ciklusban mindenáron át akarják erőltetni ezeket a javaslatokat.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára megerősítette: Magyarország továbbra is ellenzi a migránsok kvóták szerinti betelepítését, „ilyen nem történhet meg, amíg a Fidesz-KDNP kormányoz” – jelentette ki.

Hozzátette:

azt viszont látjuk, hogy a baloldali képviselők az Európai Parlamentben minden bevándorláspárti és minden kvótával kapcsolatos előterjesztést elfogadtak, megszavaztak, támogattak.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!