Összes vállalás: 131 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 5 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Heves megye: 2 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 1 kereszt
Tolna megye: 1 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 131 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Schanda Tamás: Szeptemberben is tovább bővült az építőipari termelés

Idén szeptemberben az építőipari termelés 14,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értékét - mondta el a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait értékelve Schanda Tamás.

kdnp.hu - MTI

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteki közleményében a parlamenti és stratégiai államtitkár hozzátette, 2010-hez képest a szektor termelése 68,5 százalékkal bővült, ezzel Magyarország továbbra is első a régióban. Tavaly szeptemberhez képest az épületek építésében több mint 21,2 százalékkal, az egyéb építmények esetében pedig 6,7 százalékkal nőtt a termelés.

Az építőipari vállalkozások szeptember végi szerződésállományának volumene az elmúlt hónapokban megindult rendelésemelkedésnek köszönhetően 12,9 százalékkal haladta meg a 2020-as adatot. Schanda Tamás kifejtette:

a szektor kilátásai mindenképpen biztatóak, az építőipari kibocsátás ismét érdemben ösztönözheti, húzhatja a növekedést.

Az elkövetkező időszakot tekintve az EU-források felhasználása, valamint a vállalati és az állami beruházások, a különböző beruházási támogatások, illetve a kedvezményes kamatozású vállalati beruházási hitelek felhasználásának alakulása is bizakodásra adnak okot. A lakóingatlanokra vonatkozó széles körű támogatások jelentős lökést adnak a lakásépítési és lakás-felújítási piacnak - mondta.