Vizsgálatok sokaságát végzik az egészséges, biztonságos élelmiszerekért

Forrás: MTI

A családok asztalára kerülő ételek biztonságát csak a teljes élelmiszerlánc átfogó, megelőző jellegű felügyelete garantálhatja. Az élelmiszerlánc biztonsága érdekében a laboratóriumok munkatársai évi több millió vizsgálatot végeznek országszerte ¬ fogalmazott az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár a kétnapos Hungalimentaria tudományos konferencia és szakmai kiállítás megnyitóján.

Bognár Lajos kifejtette: a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a megyei kormányhivatalok megyei élelmiszerlánc-felügyeleti szervei a talajvédelemtől az állat- és növényegészségügyön át a vendéglátásig folyamatosan ellenőrzik és felügyelik a vállalkozások tevékenységét és létesítményeit. Az erős és cselekedni képes hatóság döntéseit a megbízható, tudományos alapokon nyugvó ismeretek alapozzák meg. Ezek az ismeretek pedig nagy részben a laboratóriumi mérések és vizsgálatok eredményeiből tevődnek össze – mondta a helyettes államtitkár. Véleménye szerint az élelmiszerlánc-biztonság biztosítása érdekében folyamatosan fejleszteni kell a döntéseket megalapozó laboratóriumi rendszert, ugyanis az ezen eredményekre alapozott ellenőrzési programokkal érhető el a széleskörű kockázatcsökkentés.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!