A magyarok érdekét a magyarok képviselhetik [+galéria]

Jelenleg a korábbinál is nagyobb szükség van arra, hogy kiálljunk Magyarország mellett – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke a nemzeti konzultációról szervezett országjárás keretében tartott váci lakossági fórumon szerdán.


Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke beszédet mond a nemzeti konzultációról szervezett országjárás keretében tartott váci lakossági fórumon. (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Rétvári Bence kiemelte: az ország akkor van jó kezekben, ha olyanok döntenek róla, akik beszélnek magyarul, ismerik a történetét és itt képzelik el a jövőjüket, mert amikor a történelem során ez nem így volt, az sosem járt kedvező következményekkel az országra nézve. 

A magyarok érdekét a magyarok képviselhetik. Magyarország 2010 óta sok erőfeszítést tett, hogy megerősödjön, egyesítse a nemzetet határon innen és túl, és ezt fenyegeti most óriási veszély: a bevándorlás és az európai politika átalakulása – közölte. Hozzátette: „mi azonban megvédjük az eredményeinket”.


Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke és Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője, a térség országgyűlési képviselője a nemzeti konzultációról szervezett országjárás keretében tartott váci lakossági fórumon. (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Úgy vélte, vannak olyan ellenzéki politikusok, akik eltagadják mindezeket a veszélyeket, miközben rengetegen várakoznak jelenleg is, hogy Európába jöjjenek.

Az államtitkár kitért arra: ellen kell állni a folyamatos nyomásgyakorlásnak, mert ma az a tét, hogy meg tudjuk-e védeni a kerítést, vagy aktivisták Soros György és Brüsszel támogatásával lebontják-e azt. Soros György szeretné a szabad határok eszméjét az egész világon megvalósítani, amivel Európa kulturális összetétele megváltozna – vélekedett.

Rétvári Bence hangsúlyozta: azért, hogy Magyarország a magyarok országa maradjon, elindították a nemzeti konzultációt, és rekord magas a résztvevők száma.


Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő előadást tart a váci lakossági fórumon. (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő előadásában arról beszélt, hogy jelenleg három erőközpont van a világon: az Egyesült Államok, Kína és Oroszország, Európa nincs közöttük, ráadásul Európa a Brexittel is meggyengül.

Úgy látja, Európában három konfliktus várható a jövőben: a migráció mellett nagy Albánia lehetséges létrejötte, valamint az ukrajnai helyzet; belátható időn belül tömegek indulhatnak meg onnan Nyugat felé.


Maróth Miklós egyetemi tanár, iszlámszakértő előadást tart a migrációról Vácott. (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Maróth Miklós egyetemi tanár, iszlámszakértő kifejtette: a migráció régóta gond, de amíg kezelhető mennyiségben érkeztek a bevándorlók és beolvadtak a társadalomba, nem jelentett akkora problémát. A tömeges migrációval az a baj, hogy a történelem során kétféle kimenetele volt: vagy elüldözték a betelepülőket a helyiek, vagy nem vették észre, milyen sok bevándorló érkezett, és őket üldözték el – magyarázta.

Kijelentette: ma Európában tömeges migrációval állunk szemben, és ennek oka, hogy míg a népesség Európában csökkent, a közel-keleti és szubszaharai országokban gyorsan növekedett. E térségekben kimeríthetetlen tömegek vannak, olyan sokan vannak, hogy megváltozathatják az itteni etnikai összetételt – vélekedett Maróth Miklós.

Tekintse meg az eseményről készült galériánkat:

Rétvári Bence nemzeti konzultációról szervezett váci lakossági fóruma