Harrach Péter: módosítani kell a családi csődvédelem szabályait [+videó]

A családi csődvédelemről szóló szabályozás módosítását szorgalmazta Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője a kormánypártok szerdán kezdődő, a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülése előtti sajtótájékoztatón, Budapesten. Egyszerűsíteni kell a jelentkezés, a részvétel feltételeit, jó lenne, ha a bankok nagyobb készséget mutatnának a jogintézmény elfogadásában – mutatott rá a kereszténydemokrata politikus.


Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője

Harrach Péter nehézkesnek minősítette a törvény végrehajtását, példaként említve, hogy áttekinthetetlen az űrlap, amit ki kell tölteni a családi csődvédelem igénylésekor. Egyszerűsíteni kell a jelentkezés, a részvétel feltételeit, s nem lenne baj, ha a bankok nagyobb készséget mutatnának a jogintézmény elfogadásában – mondta a frakcióvezető, aki szerint folytatni kell a fogyasztóvédelem területén elkezdett munkát is.

A kormánypárti politikus kitért arra is, hogy a közmunka lehetőséget biztosít azoknak, akik eddig segélyből éltek, ennek megvédésére szintén szükség van.

A teendőkről szólva megemlítette még, hogy az eddig nemzeti hatáskörben lévő energiapolitika átcsúszhat az unió tisztségviselőinek kezébe, és ezzel multik érdekeit szolgálhatnák.Kiemelte: a KDNP az európai és a magyar társadalom szintjén a hagyományos európai értékeket és az eredeti Európai Uniót képviseli, illetve a segítségre szoruló emberek pártján áll. Európa elhagyta hagyományos értékeit, és olyan ideológiát „állított elő", amely számos dekadens elemet tartalmaz, és ezt próbálják a tagállamokra erőltetni – értékelt Harrach Péter.

Kijelentette: a KDNP a közösség érdekeit védi azokkal szemben, akik fel akarják azt lazítani. Kitért a házasság, a család védelmére, az egyházi közösségek fontosságára, a gyermekvállalás támogatására. Utóbbi szavai szerint a nemzet jövőjének biztosítéka.

A lemondott körmendi alpolgármester ügyéről Harrach Péter kérdésre azt mondta: megvádoltak valakit egy bűncselekménnyel, vizsgálat indult, ennek lezárulta után tudnak egyértelműen nyilatkozni. Ha kiderül, hogy ártatlan, mindenkinek, aki vádaskodott, elnézést kell kérnie, ha az derül ki, hogy bűnös, akkor annak megvannak a következményei – fogalmazott.

Az ELTE-n induló gender mesterszakot úgy értékelte: ha ez a nemek közötti viszonyról szól, akkor nincs semmi probléma, de ha mindarról, amit a gender név takar, akkor az egy dekadens világnézetet képvisel.

Az európai polgári kezdeményezésre visszautalva, amelynek előző nap az oldalára álltak, azt mondta: olyan híreket olvasott, miszerint a párt homofób lenne. „Nem vagyunk homofóbok" – jelentette ki a KDNP-s politikus, hozzátéve: a magánélet részének tekintik az egyneműek kapcsolatát, és van törvény Magyarországon, ami ezt rendezi.

További felvetésre közölte: nem szándékoznak a vasárnapi pihenőnapról törvényt a korábbi formában kezdeményezni, de a kereskedelemben dolgozó munkavállalók helyzetének javítását fontosnak tartják.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!