Összes vállalás: 156 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 11 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 3 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 3 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 156 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Harrach Péter: módosítani kell a családi csődvédelem szabályait [+videó]

A családi csődvédelemről szóló szabályozás módosítását szorgalmazta Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője a kormánypártok szerdán kezdődő, a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülése előtti sajtótájékoztatón, Budapesten. Egyszerűsíteni kell a jelentkezés, a részvétel feltételeit, jó lenne, ha a bankok nagyobb készséget mutatnának a jogintézmény elfogadásában – mutatott rá a kereszténydemokrata politikus.


Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője

Harrach Péter nehézkesnek minősítette a törvény végrehajtását, példaként említve, hogy áttekinthetetlen az űrlap, amit ki kell tölteni a családi csődvédelem igénylésekor. Egyszerűsíteni kell a jelentkezés, a részvétel feltételeit, s nem lenne baj, ha a bankok nagyobb készséget mutatnának a jogintézmény elfogadásában – mondta a frakcióvezető, aki szerint folytatni kell a fogyasztóvédelem területén elkezdett munkát is.

A kormánypárti politikus kitért arra is, hogy a közmunka lehetőséget biztosít azoknak, akik eddig segélyből éltek, ennek megvédésére szintén szükség van.

A teendőkről szólva megemlítette még, hogy az eddig nemzeti hatáskörben lévő energiapolitika átcsúszhat az unió tisztségviselőinek kezébe, és ezzel multik érdekeit szolgálhatnák.Kiemelte: a KDNP az európai és a magyar társadalom szintjén a hagyományos európai értékeket és az eredeti Európai Uniót képviseli, illetve a segítségre szoruló emberek pártján áll. Európa elhagyta hagyományos értékeit, és olyan ideológiát „állított elő", amely számos dekadens elemet tartalmaz, és ezt próbálják a tagállamokra erőltetni – értékelt Harrach Péter.

Kijelentette: a KDNP a közösség érdekeit védi azokkal szemben, akik fel akarják azt lazítani. Kitért a házasság, a család védelmére, az egyházi közösségek fontosságára, a gyermekvállalás támogatására. Utóbbi szavai szerint a nemzet jövőjének biztosítéka.

A lemondott körmendi alpolgármester ügyéről Harrach Péter kérdésre azt mondta: megvádoltak valakit egy bűncselekménnyel, vizsgálat indult, ennek lezárulta után tudnak egyértelműen nyilatkozni. Ha kiderül, hogy ártatlan, mindenkinek, aki vádaskodott, elnézést kell kérnie, ha az derül ki, hogy bűnös, akkor annak megvannak a következményei – fogalmazott.

Az ELTE-n induló gender mesterszakot úgy értékelte: ha ez a nemek közötti viszonyról szól, akkor nincs semmi probléma, de ha mindarról, amit a gender név takar, akkor az egy dekadens világnézetet képvisel.

Az európai polgári kezdeményezésre visszautalva, amelynek előző nap az oldalára álltak, azt mondta: olyan híreket olvasott, miszerint a párt homofób lenne. „Nem vagyunk homofóbok" – jelentette ki a KDNP-s politikus, hozzátéve: a magánélet részének tekintik az egyneműek kapcsolatát, és van törvény Magyarországon, ami ezt rendezi.

További felvetésre közölte: nem szándékoznak a vasárnapi pihenőnapról törvényt a korábbi formában kezdeményezni, de a kereskedelemben dolgozó munkavállalók helyzetének javítását fontosnak tartják.