2018 legmeghatóbb klipje volt – Boldog Új Évet, Magyarország!

„Magyarország a dicsőség földje, Magyarország a nemzetek kincse” – erről énekel magyarul (!) előadott dalában Tomeh Jbara, aki 2018-ban a Jordániai Karitász katolikus szervezet képviseletében látogatott hazánkba William Shomali jordániai püspök társaságában, hogy beszámoljanak a Közel-Kelet keresztény közösségeinek helyzetéről. A dal szerzője elmondta, az ihletet számára a magyar kultúra gazdagsága, az ország szépsége adta, és az az együttérző szeretet, amivel a magyarok kiállnak az üldözött, szenvedő keresztények mellett.

A legnépszerűbb videómegosztó oldalon is hallható a jordán keresztény testvéreink által magyarul énekelt dal és készített klip, melynél meghatóbb magyar szív számára aligha született a 18-as esztendőben, s melyet ott több mint 125 ezren tekintettek meg az „óévben”.

„Magyarország a földi mennyország”

„A kultúránkat és tájainkat dicsérő, magyar nyelven előadott mű szerzője és előadója Tomeh Jbara, a Szeretet forrása kórus vezetője, aki civil foglalkozását tekintve a Jordániai Karitász katolikus segélyszervezet egyik vezetője” – tudtuk meg a dal nyilvánosságra kerülését követően Azbej Tristantól, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős KDNP-s államtitkártól.

Jordán kórus, magyar dal

A dal szerzője az év elején William Shomali jordániai püspök társaságában látogatott Magyarországra, ahol beszámoltak hazájuk és a Közel-Kelet keresztény közösségeinek helyzetéről, nehézségeiről és arról a munkáról, amivel a szíriai polgárháború és az Iszlám Állam terrorszervezet elől elmenekült keresztény családokat támogatják. Itt-tartózkodásuk alatt munkaebéden fogadta őket Orbán Viktor miniszterelnök, valamint egy közös, ökumenikus imádságon is részt vettek a Szent István-bazilikában.

Szolidaritás közel-keleti keresztény testvéreinkkel

Tomeh Jbara, a dal szerzője elmondta: az ihletet számára a magyar kultúra gazdagsága, az ország szépsége adta, valamint az az együttérző szeretet, amivel a magyarok kiállnak az üldözött, szenvedő keresztények mellett. Azbej Tristan a dal kapcsán hangsúlyozta: közös küldetésünk a közel-keleti keresztény közösségek megmentése, a menekültek hazatérésének és megmaradásának segítése, amiért támogatási programjaink keretében együtt fogunk dolgozni a jordániai testvérekkel.

Nézzük meg újra 2018 legmeghatóbb videoklipjét! Boldog Új Évet Kíván a Kereszténydemokrata Néppárt!

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!