2778 milliárd forint jut családtámogatásra

Harrach Péter kedden napirend előtti felszólalásában a család fontosságáról beszélt, melyet a nemzet jövőjének biztosítékaként említett.

Harrach PéterHarrach Péter, a KDNP frakcióvezető-helyettese június 15-én a parlamentben (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

A KDNP frakcióvezető-helyettese hangsúlyozta: jövőre Magyarországon 2778 milliárd forint jut családtámogatásra, közel félmilliárddal több, mint idén. Ez a GDP öt százalékát teszi ki. Rámutatott: az ellenzék a segély típusú családi pótlékot favorizálja, míg a kormánypártok a családi adókedvezményt, egy munkajövedelemhez kötött támogatást tartják fontosnak. Az adókedvezmény tíz év alatt több mint háromezer milliárd forintot hagyott a családoknál – mondta Harrach Péter.

Zsigó Róbert családokért felelős államtitkár reagálásában emlékeztetett: a baloldali kormányok alatt kiszolgáltatott helyzetben voltak a gyereket nevelő családok, 2010-ben azonban családbarát fordulat történt. A kormány célja, hogy egyre könnyebb legyen Magyarországon családot alapítani, gyermeket vállalni, és felnevelni őket – hangsúlyozta.

Kiemelte: a 2022-es költségvetésben közel háromszorosára emelkedik a családtámogatás mértéke 2010-hez képest.

Biztató jelnek nevezte a gyermekvállalási kedv emelkedését, valamint azt, hogy a házasságkötések száma negyvenéves csúcson, a válásoké pedig hatvanéves mélyponton van.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!