Adományokat vitt az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség a Bethesda Gyermekkórháznak

Az ünnepek közeledtével több százezer forint értékű adományt vitt Nacsa Lőrinc elnök, KDNP-s országgyűlési képviselő, valamint Vörös Mátyás és Tisóczki Flóra alelnök a Bethesda Gyermekkórház számára péntek délelőtt.

Az adomány a kórház különböző osztályainak, így többek között a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati, valamint a Gyermeksebészeti Osztályon gyógyuló beteg gyermekek mielőbbi felépülését és rehabilitációját, illetve az ott dolgozó orvosok és ápolók munkáját segíti majd.


     
Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési frakciószóvivője átadja az adományokat a Bethesda Gyermekkórház számára 2018.12.14-én  (IKSZ fotó: Horváth Péter)

Nacsa Lőrinc elnök az adományok átadásán elmondta, hogy az IKSZ minden év adventjében szervez jótékonysági akciót, ahol mindig a gyermeket nevelő családoknak próbálnak segíteni. Megköszönte a kórház dolgozóinak áldozatos munkáját, amelyet egész évben és most az ünnepek alatt is lelkiismeretesen, a gyermekek érdekében végeznek.
     
A gyermekeknek összeállított csomagok a készségfejlesztő játékok, a rajz - és színező készletek, valamint a kifestő és mesekönyvek mellett tartalmaztak cumisüvegeket, ágyneműket és csörgőket is. Az ápolóknak és orvosoknak a karácsonyi édesség mellett munkájukat segítő eszközöket is átadtak, így vérnyomásmérőt, lázmérőket, párásítót, mérlegeket is. A kórház nevében Bencze János főigazgató-helyettes vette át az adományokat.  Ezek után az IKSZ küldöttsége egy kórteremben megajándékozta az ott gyógyuló kisgyermekeket.