Advent a soproni Jereván lakótelepen – fellobbant az első gyertyaláng

Advent első vasárnapján elindult az Advent a Jerevánon eseménysorozat, amelyen meggyújtották a soproni Jereván lakótelep adventi koszorúján az első gyertyát.

Sopron

Az ünnepi eseményen Tóth Éva, a részönkormányzat elnöke, a KDNP helyi elnöke elmondta: az emberiség, a világmindenség legnagyobb ünnepére készülve öröm, hogy a lakótelep közösségeit összekapcsolja az a közös vágy, hogy az ünnepvárást is közösségként éljék meg, ami immár már hagyománnyá vált a lakótelepen.

Idén Barta Lívia református-, Pelikán András, evangélikus- és Németh István római katolikus lelkészek mondták el ünnepi gondolataikat a Jereván adventi koszorújánál. Pelikán András azt mondta:

a Jézussal való találkozásra készülünk ezekben a napokban, ezért fontos, hogy rend legyen környezetünkben és gondolatainkban.

Barta Lívia arról szólt, hogy Isten szeretete és gondoskodása jelent meg Jézus születésével. Isten meggyújtott egy mécsest, mely azóta is fényesen világít. Németh István plébános arra hívta fel a figyelmet, hogy ünnepi hagyományaink és szokásaink megtartása mellett érdemes kinyitnunk a szívünket az ünnepben megjelenő értékekre, az értékesre.

Sopron

Az ünnep bensőséges hangulatát a Lővéri Nyugdíjas Klub tagjainak betlehemi élőképe és műsora emelte, továbbá a Brassline Rézfúvós Együttes is fellépett az eseményen. Idén a Jereván lakótelep koszorúján az első gyertyát Koltai Miklósné, a Lővéri Nyugdíjas Klub elnöke és Németh István, a Szent Imre templom plébánosa közösen gyújtotta meg.

Az Advent a Jerevánon ünnepváró eseménysorozat keretében a helyi óvodások ünnepváró műsort adnak a nyugdíjasoknak, december 16-án templomi jótékonysági adventi koncert lesz, jótékonysági könyvvásárt is tartanak és idén is kihelyezik a lakótelep betlehemjét a szolgáltatóház átriumába, hogy széppé és emelkedetté tegyék a lakótelep ünnepvárását

 – mondta el Tóth Éva az eseményen.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!