Állami vezetőink találkozója a Szentatyával

Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes vasárnap megbeszélést folytatott Ferenc pápával. A találkozó alkalmával Semjén Zsolt röviden bemutatta Magyarország egyházpolitikáját.

Orbán Viktor miniszterelnök pedig arra kérte Ferenc pápát, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot.

Orbán Viktor átadta Ferenc pápának annak a levélnek a másolatát, amelyet IV. Béla magyar király IV. Ince pápához intézett.

A Szépművészeti Múzeum Román Csarnokában tartott találkozón Ferenc pápa kíséretében jelen volt Pietro Parolin bíboros-államtitkár és Paul Richard Gallagher érsek, az Államközi Kapcsolatok Részlegének vezetője.

A Vatikán közlése szerint a szívélyes légkörű találkozó mintegy 40 percig tartott. A katolikus egyházfő és Magyarország vezetői az egyház magyarországi szerepéről, a környezetvédelem iránti elkötelezettségről, valamint a családok védelméről és támogatásáról beszélgettek.

A pápa megajándékozta a köztársasági elnököt Ippolito Caffi olasz festőnek az 1800-as évek közepén készült, jelenleg a Római Múzeumban őrzött egyik festményének mozaikból készült másolatával. A Pápai áldás a Szent Péter téren címet viselő alkotás azt ábrázolja, amint a reggeli napfényben fürdő Szent Péter téren gyülekeznek a pápai áldásra várakozó emberek.

Ferenc pápa Budapesten

 

Ferenc pápa Budapesten

 

Ferenc pápa Budapesten

 

Ferenc pápa Budapesten