Antall Józsefre emlékeztek Miskolcon

December 12-én az Antall József Emlékközösség szervezésében, valamint több szervezettel együtt a Kereszténydemokrata Néppárt megemlékezést tartott néhai miniszterelnökünk Antall József halálának a harmincadik évfordulóján, Miskolcon az Antall József Parkban.

Miskolc

A megemlékezésen Csiba Gábor a KDNP B.-A.-Z. Vármegye elnöke köszöntötte az egybegyűlt tömeget, majd Surján László a KDNP Tiszteletbeli Elnöke, az Antall kormány Népjóléti Miniszter tartott beszédet. 

Surján László beszédében visszaidézte azokat a zavaros időket amikben Az Antall-kormánynak és Antall Józsefnek magának is helyt kellett állni.

Nem volt könnyű feladat a negyven év szocialista rendszer után átvenni az ország irányítását, Ő még is vállalta még betegen is a magyar népért dolgozott méltósággal, és teljes erővel.

Miskolc

Antall József rendkívül büszke volt a családjára, a gyökereire és magára az Antall névre. Valahányszor olyan helyen járt ahol egy elhunyt szerette volt örök nyugalomra helyezve mindig kilátogatott a temetőbe.

Az hogy a rendszerváltás utáni első miniszterelnökünknek mennyire volt fontos a kereszténység és az, hogy a magyar nép megmaradjon kereszténynek azt a halálos ágyában mondott mondattal idézte meg a szónok: 

Keresztény Magyarországot akartam – mert hidd el, hogy csak ennek van jövője

A megemlékezés végén koszorúkat, helyeztek el a szervezetek és a pártok képviselői, illetve mécseseket a megemlékező tömeg. Majd baráti beszélgetés keretén belül emlékeztünk Antall József Elnök Úrra.

Miskolc

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!