Aradszki András: A kormányzat célja az erős és ütőképes hadsereg

A honvédség fejlesztéséről és a kiskörei vízszennyezésről érdeklődtek a képviselők az interpellációk során a Ház hétfői ülésén. Az azonnali kérdések között a kormányfőt faggatták ellenzéki képviselők, például a rokkantsági ellátásokról.

Aradszki András, a KDNP országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettes

A honvédségi beruházásokat és a területen dolgozók anyagi elismertségének emelését is megemlítve érdeklődött a haderőfejlesztésről Aradszki András (KDNP).
    
Hangsúlyozta: a kormányzat célja az erős és ütőképes hadsereg, hozzátéve, Magyarország az e területen dolgozók munkájának és a fejlesztésnek is köszönhetően lehet a világ egyik legbiztonságosabb országa.
    
Németh Szilárd, a honvédelmi tárca államtitkára a Zrínyi 2026 program ütemezett folytatását, a további béremelést és a jövő évre tervezett rendvédelmi béremelését emelte ki a fejlesztés eszközei közül.
    
Emlékeztetve, hogy a 2020-as büdzsé a családok költségvetése lesz, majd a gazdaságvédelmi akciótervre utalva kiemelte, mindkét intézkedés legfontosabb alapja a biztonság, amire viszont áldozni kell.
    
Az államtitkár megemlítette: az idei csúcsköltésnél jövőre 173 milliárd forinttal fordíthat többet az ország a biztonságára, a Magyar Honvédség költségvetése ötödével, 103 milliárd forinttal emelkedik 2020-ban.
    
A képviselő a választ elfogadta.