Átadták az új református óvodát Kisvárdán

Átadták a több mint 465 millió forintból felépített új református óvodát vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán. Az ünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP politikusa is részt vett.

Soltész Miklós elmondta, a kormány által a református egyház számára indított óvodaépítési program - néhány más támogatással kiegészítve – hetvenegy helyszínen több mint 6500 óvodai férőhelyet érint, amiből 3300 új.

Hozzátette, Kisvárda az ország egyik olyan települése, ahol mindegyik nagy felekezet – a református, a római és a görögkatolikus –  helyi gyülekezetének van már ilyen intézménye.

Az államtitkár hangsúlyozta, a kormány és az egyház feladata az, hogy biztosítsa a lehetőséget és a forrásokat az építkezésre, de köszönetet kell mondani az építtetőknek és a kivitelezőknek is. A Gyöngyszem névre keresztelt óvoda elnevezésével kapcsolatban kifejtette, közös felelősségünk van a gyermekek nevelésében és gyöngyszemként való megbecsülésében.

Egyházi óvodáinknak, iskoláinknak és intézményeinknek a feladata és felelőssége az, hogy ezeket a gyöngyszemeket kiteljesítsük, megőrizzük és ők legyenek ennek a nemzetnek, a népnek, az országnak és a kereszténységnek az erősítői

 

– fogalmazott Soltész Miklós.

Az ünnepségen beszédet mondott Seszták Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Leleszi Tibor, Kisvárda Fidesz-KDNP-s polgármestere. A református templomban megtartott ünnepség keretében hálaadó istentiszteleten hirdetett igét Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke.

A kisvárdai református óvoda három csoportszobájában hetvenöt óvodás kezdte meg az idei nevelési évet. Az intézmény létrejöttével a bölcsődétől a gimnáziumig vannak oktatási intézményei a református egyháznak a felső-szabolcsi kisvárosban.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!