Az EP jusson el odáig, hogy a jelentéstevői minimális hitelességgel rendelkezzenek!

Az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) „A jogállamiság helyzete az EU-ban” című jelentést vitatta meg hétfőn. Az Európai Bizottság a jelentéseiben egyre jobban olyan hatásköröket érint, amelyek a tagállamok szuverenitását sértik és politikai követeléseit a jogállamiság követelménye mögé bújtatja.

A kettős mérce és az objektivitás hiányának legszembetűnőbb példája volt, hogy Sophie In’ t Veld, aki az Európai Parlament jogállamisági jelentésének jelentéstevője, a kormánypárti magyar képviselők felszólalásaira kikelve magából személyeskedett, kifejezetten sértő vagy fenyegető reakciói pedig egyszerűen megengedhetetlenek. Ha már a jogállamiság - erősen ideologizált- zászlaját tűzte ki célul az Európai Parlament, legalább jusson el odáig, hogy a jelentéstevői minimális hitelességgel rendelkezzenek.

Juhász Hajnalka az Európai Ügyek Bizottságának KDNP-s tagja felszólalásában figyelmeztette a képviselőnőt, hogy az Európai Parlament Etikai Kódexe rá, mint jelentéstevőre különösen vonatkozik, figyelemmel arra, hogy megnyilvánulásai diszkriminatívak vagy tiszteletlenek egy országgal, annak kormányával és miniszterelnökével szemben. A vita során Juhász Hajnalka bemutatta a magyar kormány eddigi eredményeit, és a folyamatos egyeztetéseket az Európai Bizottsággal annak érdekében, hogy Magyarország és a magyar emberek minél hamarabb megkaphassák a nekik jogosan járó európai uniós forrásokat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!