Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke a romániai választáson az RMDSZ támogatására kéri az erdélyi magyar fiatalokat

Nacsa Lőrinc videóüzeneteiben kért támogatást a magyar összefogás számára a vasárnapi romániai parlamenti választáson, külön videóban szólítva meg az erdélyi magyar fiatalságot.

Nacsa Lőrinc

Szent Miklós napján parlamenti választások lesznek Romániában és így Erdélyben is – emlékeztet Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke.  

„Nagy a tét, ezért is fogtak össze az erdélyi magyar politikai szereplők. Meg kell mutatni, hogy erős közösséggel, szilárd értékekkel és határozott jövőképpel rendelkezik a magyarság” – folytatta a KDNP-s országgyűlési képviselő arra buzdítva mindenkit, menjen el szavazni és válassza az RMDSZ-t.

Az IKSZ elnöke külön videóban kérte az erdélyi magyar fiatalokat is, hogy szavazzanak az RMDSZ-re, így Olteán Csongor révén az RMDSZ ifjúsági partnerszervezete, a MIÉRT - ezáltal az erdélyi magyar fiatalság - mandátumhoz juthat a bukaresti parlamentben.