Az örmény pátriárka köszönetét fejezte ki Semjén Zsoltnak és Azbej Tristannak az üldözött keresztények támogatásáért

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke és Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke az elmúlt napokban Örményországba, Ecsmiadzinba látogatott, ahol II. Karekin örmény katholikosz fogadta őket.

Örményországi látogatás

Őszentségével közösen méltatták a két nemzet közötti kulturális és egyetemi szintű kapcsolatokat. Egyetértettek abban, hogy az első keresztény nemzet és Magyarország is a kereszténység védelmében áll.

A pátriárka köszönetét fejezte ki az elmúlt 2 évben a Hungary Helps – Magyarország Segít Programon keresztül az örményeknek nyújtott humanitárius támogatásért.

Örményországi látogatás

II. Karekin pátriárka, az Örmény Apostoli Egyház feje, egyetemi tanárok és diákok fejezték ki a köszönetüket a magyar embereknek, hogy a konfliktusok, csapások közepette a Hungary Helps – Magyarország Segít Programon keresztül humanitárius segítségnyújtással segítették az örmény embereket a legnagyobb bajban a Közel-Keleten.

„Nagy megtiszteltetés, hogy a segítségnyújtás megszervezéséért Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úrral közösen egyetemi kitüntetést vettem át Örményországban”

– írta közösségmédia-bejegyzésében Azbej Tristan. „Ez számomra nem csak humanitárius, hanem a családom erdélyi örmény származása miatt mélyen átérzett személyes ügy is” – tette hozzá.

Örményországi látogatás

„Személyesek voltak azok a támadások is, amiket azért intéztek ellenem ellenzéki megmondóemberek, hogy hitelteleníteni próbálják a Hungary Helps Programot. Cinikus módon Gyurcsány Ferenc keresztényellenes baloldali táborából kérték rajtunk számon, hogy miért nem indítunk a szájuk íze szerinti diplomáciai hecckampányt.

A kereszténygyűlölő Niedermüller Péter és a megrögzötten egyházellenes Dobrev Klára karmesterek vezényletével szólt ez a képmutató kórus Szél Bernadett és Lukácsi Katalin szoprán, Gábor György és Vágó István tenor szólamaival.

Örményországi látogatás

A válasz mindig is adott volt: a Hungary Helps Program nem hecckampányokra, hanem a cselekvő szolidaritásra épül.

Örményországi látogatás

A baloldal képmutatására pedig most az örmények adtak elegáns választ a magyarok felé kifejezett hálájukkal. Ez így kerek” – zárta Facebook-posztját az államtitkár.

Örményországi látogatás

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!