Azbej Tristan: 5 éve ezen a napon az Iszlám Állam terroristái kivégeznek 21 kopt keresztényt

„5 éve ezen a napon került nyilvánosságra az a megrázó, szinte vérfagyasztó felvétel, melyen az Iszlám Állam terroristái kivégeznek 21 kopt keresztényt a líbiai tengerparton" – hívja fel a figyelmet a tragikus napra Azbej Tristan (KDNP), a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára.

Azbej Tristan (KDNP), a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára

A politikus kifejti, hogy a „sokkoló jeleneteken az is látható, hogy néhányan a kivégzésük pillanatában Jézus nevét ismétlik, csakúgy, mint a kereszténység első vértanúi 2000 évvel ezelőtt."

Azbej Tristan kiemeli, hogy „méltó, hogy éppen ezen a napon ünnepli a kopt ortodox egyház ezeket a mártírokat, immáron mint vértanú szenteket. Ők ugyanis korunk vértanúi, akik egyúttal arra is emlékeztetnek, hogy a keresztényüldözés ma sokkal nagyobb mértékben van jelen a világban, mint az ősegyház idejében."

A politikus végezetül kiemeli, hogy „büszke vagyok arra, hogy Magyarország segít az üldözött keresztényeknek, és a keresztényüldözést övező hallgatás megtörésére vállalkozott."

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!