Azbej Tristan: Afrikai gyermekek nevelését támogatja a kormány

Hátrányos helyzetű afrikai gyerekek nevelését támogatja a kormány – jelentette be a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a keresztényüldözésről szóló háromnapos nemzetközi konferenciát lezáró beszédében csütörtökön Budapesten.

Azbej Tristan (KDNP), a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára

Azbej Tristan ismertette: az Afrikai Katolikus Püspöki Karral közös programban halmozottan hátrányos helyzetű afrikai gyermekek ezreihez, később tízezreihez juttatnak el olyan tankönyveket, amelyek a keresztény alapokon nyugvó, boldog, kiegyensúlyozott családi életre nevelik őket.

Kitért arra is: újabb 30, a közel-keleti konfliktusokban lerombolt, illetve megsérült templom újjáépítését is támogatják.

Elmondta: a kormány szerdán döntött arról, hogy támogatja a Szentföldi Ferences Kusztódia által fenntartott a „kereszténység szentföldi jelenlétét erősítő, múltját és kultúráját bemutató” Terra Sancta Múzeumának bővítését.

Az államtitkár a háromnapos, második alkalommal megrendezett konferenciát értékelve úgy fogalmazott: „felemelő és reménykeltő érzés” volt látni, hogy különböző helyzetű és hátterű emberek ültek egy asztalhoz, hogy közösen gondolkodjanak azon, hogyan segíthetnének az üldözött keresztényeknek.

Úgy fogalmazott: számíthatnak Magyarországra, hogy a továbbiakban motorja, ha kell, kovásza lesz a közös cselekvésnek. „Magyarország vállalja, hogy továbbra is folytatja zászlóvivő küldetését, erre szolgál a Hungary Helps Program, a segítő Magyarország programja”.

„Ez bátorságot követel mindannyiunktól, akik szövetségesek vagyunk, de meggyőződésem, hogy éppen a bátorságra van szükség ott, ahol egyébként a félelem honol és tartja zsarnokságban az embereket” – tette hozzá Azbej Tristan.

Az államtitkár arra hívott „minden kormányzati és nem kormányzati szereplőt”, hogy hozzanak létre szövetséget azért, hogy a világon szenvedő több mint 200 millió üldözött keresztény sorsa jobbra forduljon.

A konferencia résztvevőin áll, hogy élnek-e a kapott lehetőséggel, és tettekre váltják-e az elmúlt három napon megfogalmazott gondolatokat – tette hozzá Azbej Tristan.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!