Azbej Tristan: Ahol a szükség, ott volt a Hungary Helps

A Hungary Helps - Magyarország Segít Program 2020-as mérlegét vonta meg a kereszténydemokrata államtitkár, a KDNP alelnöke - szemléz a közösségi médiából a Vasárnap.hu oldalán az S4C keresztény tematikus híroldal.

„Erre az évre is igaz volt, hogy ahol a szükség, ott a Hungary Helps” – írta az év eredményeit összegző közösségimédia-bejegyzésében Azbej Tristan. Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár úgy fogalmazott, bár a koronavírus-járvány miatt a fókusz a hazai segítségnyújtáson volt, hazánk nem feledkezett meg az üldözött keresztényekről. 

Azbej Tristan

Az év elején Magyarország megnyerte ennek a rendkívül fontos ügynek a világ legnagyobb szuperhatalmát, az Amerikai Egyesült Államokat, írta Azbej, majd az év folyamán önkénteseket küldtünk segítségnyújtásra a Kongói Demokratikus Köztársaságba, együttműködési megállapodásokat kötöttünk Észtországgal és Lengyelországgal, partnerséget építettünk Görögországgal, Szlovéniával. 

Az államtitkár sorra vette a támogatási projekteket is. Összefoglalójában kitért arra, hogy a Hungary Helps program keretében

hazánk támogatta az illegális bevándorlók által megrongált görög templomok helyreállítását, 

a bejrúti katasztrófában keletkezett károk enyhítését, az ellátás teljes hiányával szembenéző nigériai keresztény közösségeket, a világjárvány miatt gazdaságilag kilátástalan helyzetbe került szentföldi iskolák újranyitását, a kenyai oktatási, egészségügyi és szociális projektek megvalósítását, valamint keresztény ösztöndíjasaink sikeres lediplomázását is.

Azbej Tristan jelezte, hogy Magyarország részt vállalt a karabahi fegyveres összetűzések elől elmenekült civilek örményországi rehabilitációjában, valamint az Örmény Apostoli Egyház közösségi, vallási és humanitárius projektjeit is támogatta. Ezen felül segítette az ukrajnai fegyveres konfliktus áldozatainak krízisközpontját, valamint

a horvátországi földrengések által okozott károk enyhítését.

„Honvédségi kiképzésen vettünk részt a még felkészültebb humanitárius és önkéntes küldetésre, kommunista villából üldözött keresztény vendégházat alakíttattunk, elindítottuk az Önkéntes Programunkat” – sorolta az államtitkár.

Azbej Tristan hangsúlyozta: a segítő Magyarország programja ezidáig 100 ezer szükséget szenvedő ember túléléséhez, szülőföldön maradásához, migrációból való hazatéréséhez járultunk hozzá. 

„Ha ennek az évnek ez az egymás iránti felelősség az öröksége, akkor győztesen lépünk át 2021-be” – fogalmazott év végi összegzésében Azbej Tristan.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!