Azbej Tristan: Csádban nyújt segítséget a Hungary Helps Program

A Hungary Helps Csádban nyújtott segítségéről beszélt Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, a KDNP alelnöke az M1 aktuális csatornán hétfő reggel.

Azbej

Elmondta, a Hungary Helps program célja, hogy megelőzzék illetve enyhítsék a humanitárius katasztrófát. Csádban a csecsemőhalandóság huszonkétszerese az európainak, a gyerekek fele alultáplált, a Csád-tó kiszáradása és a Boko Haram iszlám terrorszervezet miatt sok a belső menekült, ráadásul a környező országokból is milliók érkeznek.

Az 50 millió lakosú Szudánban 10 hónapja újabb háború tört ki, 10 millió embernek kellett elhagynia otthonát, közülük 2 millión külföldre menekültek, jelentős részük Csádba"

– ismertette. Hozzátette: a közelben lévő Nigéria a Boko Haram pusztításaitól szenved, Nigerben politikai instabilitás van. Csád a nagy kihívások ellenére Közép-Afrika egyetlen stabil állama, de ha ez az ország is meginog, a térségből akár migránsok 10 milliói indulhatnak Európa felé - figyelmeztetett az államtitkár.

A Hungary Helps számára a legfontosabb az élet mentése; filozófiája, hogy a segítségre szorulókhoz a megértés szándékával közelít, nem akarja rájuk erőltetni saját elképzeléséit, a segítséget közvetlenül oda viszi, ahol szükség van arra, a csádi kormány és hatóságok pedig jó partnerek ebben”

– mondta Azbej Tristan.

A műsorban Vogel Dávid, a Hungary Helps első afrikai – Csád fővárosában, N'Djamenában lévő – kirendeltségének vezetője az ott rögzített felvételen elmondta: elsősorban orvosi ellátással, gyógyszer- és élelmiszeradományokkal, az ivóvízellátás javításával segítik a csádiakat és a szomszéd országokból érkező menekülteket.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!