Azbej Tristan: Cselekvéssé kell válnia az üldözött keresztények iránti elköteleződésnek

Fontos, hogy minél előbb cselekvéssé váljon az üldözött keresztények iránti elköteleződés – mondta Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár 2020.02.10-én az M1-en.

Azbej Tristan (KDNP), a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára  (A fotó illusztráció)

Fontos, hogy minél előbb cselekvéssé váljon az üldözött keresztények iránti elköteleződés – mondta Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár hétfőn az M1-en.

Az államtitkár hozzátette: a dokumentumok, ha nem követik tettek, nem érnek semmit, de Magyarország és az Egyesült Államok azon dolgozik, hogy együttműködésük jegyében minél többet tegyen a népirtást túlélt vallási kisebbségekért Irakban.

Elmondta: Magyarország és az Egyesült Államok Észak-Irak legnagyobb keresztény többségű városának – az Iszlám Állam által 2014-ben lerohant Karakosnak – az újjáépítésén dolgozik. Egy másik, népirtást elszenvedő vallási közösséget, a jazidiket is támogatják abban, hogy meg tudjanak maradni Irakban.

Emlékeztetett, az Egyesült Államok magyar mintára indított keresztényeket megsegítő programot.

Azbej Tristan kitért arra is, hogy a vallásszabadság kérdése kiemelt téma volt a múlt heti, 68. nemzetközi imareggelin Washingtonban, ahol Magyarország képviseletében kormánypárti és ellenzéki politikusok is részt vettek. Az imareggelire 140 országból háromezer politikus, közéleti szereplő érkezett – mondta, megjegyezve, hogy Magyarország 25 találkozón próbált az üldözött keresztények ügyének további támogatókat megnyerni.

Az interjú megnézhető itt

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!