Azbej Tristan egyetért Macronnal: Franciaország és Magyarország tényleg különbözik

Büszke vagyok arra, hogy mindkét országhoz kötődöm, és abban is egyetértek Emmanuel Macron elnök úrral, hogy a Magyarország és Franciaország különböznek egymástól - idézi Azbej  Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár Facebook-bejegyzését a Vasárnap.hu.

Azbej Tristan

Azbej Tristan úgy fogalmaz: Ha viszont feltétlenül a különbségeket keressük, akkor legyünk tárgyilagosak.

Felidézi, hogy míg  a franciáknál átlagosan három templomot támadnak meg naponta, addig Magyarországon 1000-nél is több felújított templomnál tartunk; A Franciaország támogatja az illegális migráció, a Hungary Helps – Magyarország segít programon keresztül a magyarok helybe viszik a segítséget; miközben Franciaországban mindennapossá váltak az erőszakos antiszemita támadások , aközben nálunk reneszánszát éli a zsidó kulturális és hitélet.

Azbej Tristan

Az államtitkár mindezt arra reagálva írta, hogy a francia elnök, Emmanuel Macron pénteken egy interjúban azt nyilatkozta: Nem kielégítő a jelenlegi helyzet Franciaországban, “de ettől ez még nem tesz minket illiberálissá. Mi nem vagyunk Magyarország vagy Törökország vagy valami hozzájuk hasonló. Nem hagyhatom, hogy azt állítsák, hogy szabadságjogokat veszünk el.”