Azbej Tristan: Európában is megjelent az emberi életre törő keresztényüldözés

Mint arról a Pesti Srácok részletesen beszámolt, késes támadás történt csütörtökön a dél-franciaországi tengerparti városban, Nizzában. Az esetnek három halottja – két nő, egy férfi – és több sérültje van. A támadás helyi tudósítások szerint a helyi Notre-Dame-bazilikában történt.

Azbej Tristan (KDNP), a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke

Az egyik áldozat még el tudott menekülni a templomból, de az utcán belehalt súlyos sérüléseibe. Azbej Tristan a közösségi oldalán erre reagálva úgy fogalmazott: „ez a borzalmas tragédia is egy riasztó jel azzal kapcsolatban, hogy már Európában is megjelent az emberi életre törő keresztényüldözés”.

A Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárságának vezetője a nizzai támadás hírére reagálva felidézte: Franciaországban nem ez az első ilyen eset, hiszen 2016-ban Boldog Jacques Hamel atyát gyilkolták meg ugyanígy. Közösségi oldalán úgy fogalmazott:

Ez a borzalmas tragédia is egy riasztó jel azzal kapcsolatban, hogy már Európában is megjelent az emberi életre törő keresztényüldözés.

A KDNP-s politikus aláhúzta:

Elutasítjuk a keresztényüldözésnek minden formáját. Az első szó a kegyeleté. A másodikkal viszont tetemre hívom azokat, akik a migráción keresztül importáltak szélsőségeseket Európába. Ettől mi megvédjük Magyarországot, szerte a világon pedig védelmünkbe vonjuk a keresztényeket.