Azbej Tristan: A Facebook sem állhat a törvények felett Magyarországon!

Az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke a Facebook közép- és kelet-európai igazgatójának címezte nyílt levelét.

NYÍLT LEVÉL Cseh Gabriella Zsófia, a Facebook közép- és kelet-európai politikai igazgatója részére

Tisztelt Igazgató Asszony!

Sajnálattal szembesülhetünk azzal, hogy az utóbbi hetekben egyre növekszik a vallási és etnikai alapú gyűlöletet szító tartalmak mennyisége a Facebookon. Különösen igaz ez a keresztényellenes tartalmakra, amelyek ellen a fellépést a Facebook platformja elmulasztja, az erre vonatkozó jelzéseket figyelmen kívül hagyja, azokat nem tartja a közösségi alapelveikkel ellentétesnek.

Tiltakozom az ellen a kettős mérce ellen, amivel a Facebook a keresztényellenesség jelenségével szemben viszonyul.

Facebook

A Magyar Ateista Társaság hivatalos közösségeként működő Ateizmus nevű Facebook-csoport 2021. április 21-én közzétett nyilvános bejegyzésének hozzászólásai között több olyan keresztényellenes megnyilvánulás található, amelyek
- a világban zajló keresztényüldözés halálos áldozataiból gúnyt űznek,
- valamint támogatják a keresztények ellen irányuló népirtást,
-  sőt kifejezetten ilyen cselekvésre buzdítanak.

Ezek a hozzászólások azt követően sem kerültek eltávolításra, hogy jelentették azokat az Önök számára. Azzal utasították el a keresetet, hogy ezek a megnyilvánulások nem sértik a közösségi alapelveiket.

Ideje felülvizsgálniuk a közösségi alapelveiket! Ugyanis

a különböző társadalmi csoportokkal szembeni uszításnak és a népirtás helyeslésének sehol sincs helye, így a Facebookon sem.

A fent említett megnyilvánulások összeegyeztethetetlenek az emberi méltóság és a vallásszabadság alapelveivel. Az emberi méltóságéval, amely a keresztény embereket ugyanúgy megilleti, mint bárki mást. 

A Facebook közép- és kelet-európai politikai igazgatójaként az Ön erkölcsi felelőssége az, hogy a Facebook magyar nyelvű felületein ne maradhassanak következmények nélkül az ilyen szélsőségesen gyűlöletkeltő megjegyzések. 

Magyarország olyan ország, ahol kiállunk a vallásszabadság alapértékei és az emberi jogok tiszteletben tartása mellett, valamint az üldözött keresztények és más vallási közösség ellen irányuló támadások ellen.

A magyar kormány elkötelezett amellett, hogy Magyarországon mindenki szabadon gyakorolhassa vallását, anélkül, hogy hátrányos megkülönböztetést vagy a fenyegetést kelljen elszenvednie.

Kérem, juttassa érvényre ennek tiszteletben tartását a Facebook berkein belül is!

Magyarországon a törvény mindenkire vonatkozik, és senki sem állhat a törvény felett, még a Facebook sem.

Ennek jegyében arra kérem: vizsgálja ki a fent említett esetet, és tegyen precedens értékű lépéseket annak érdekében, hogy az emberi méltósághoz és a vallásszabadsághoz fűződő alapjogok következetesen érvényesüljenek a Facebookon. Ne engedjék, hogy a keresztényellenes uszítás lehessen felületükön az utolsó tolerált társadalmi kirekesztés!

Üdvözlettel:
Azbej Tristan
államtitkár

Budapest, 2021. május 13.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!