Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun megye: 5 kereszt
Baranya megye: 12 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 4 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Azbej Tristan: Fertőtlenítőszer-adomány indul Bosznia-Hercegovinába

Fertőtlenítőszer-adomány indul jövő héten Bosznia Hercegovinába, az illegális bevándorlás által különösen sújtott Bihács térségébe – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke szerdán Budapesten.

Azbej Tristan közölte, a Hungary Helps Program és az Innovatív Kezdeményezések Egyesülete együttműködésében juttatják el a fertőtlenítőszereket 29 közintézménybe a migráció okozta járványhelyzet megelőzése érdekében.     

Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára (középen), Olaszi Andrea, a Renew Technologies Hungary Kft. kereskedelmi igazgatója és Nagy Dániel, az Innovatív Kezdeményezések Egyesületének elnöke a Bosznia Hercegovinába, az illegális bevándorlás által különösen sújtott Bihács térségébe szánt fertőtlenítőszer-adomány kapcsán tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2022. december 7-én. A szállítmány jövő héten indul a térségbe. MTI/Máthé Zoltán

Az államtitkár elmondta, Bihács két éve kért segítséget a magyar kormánytól, a térségben ugyanis katasztrofális helyzet alakult ki az illegális bevándorlás miatt. Egy év alatt 10 ezer migráns érkezett a térségbe, emiatt jelentősen romlott a közbiztonság, nőtt a környezetszennyezés, emiatt pedig a korábban főleg turisztikából élő lakosság nagy része elvesztette az állását.     

A migránsok épületeket foglaltak el, ami miatt egészségügyi járványhelyzet is kialakult

 

– tette hozzá.     

Azbej Tristan kitért arra is, hogy az együttműködés az Innovatív Kezdeményezések Egyesületével nem új, korábban agrárfejlesztési célból is juttattak el adományokat a térségbe.     

Nagy Dániel, az Innovatív Kezdeményezések Egyesületének elnöke elmondta, hogy a szervezet magyar innovációk és startupok exportképességnek növelésével foglalkozik, a Hungary Helps Programmal együttműködve pedig humanitárius segítséget is nyújt, miközben segíti a magyar innovációk balkáni piacra jutását.     

Olaszi Adrea, a négy tonnányi fertőtlenítőszer-adományt biztosító reNew Technologies Hungary Kft. kereskedelmi igazgatója a termékekről elmondta, tisztítószereik környezetbarát, 90 százalékban újrahasznosított alapanyagokból, tisztított szennyvíz felhasználásával készülnek.