Azbej Tristan: A Hungary Helps a magyar emberek szolidaritását fejezi ki

Magyarország nemzetközi segítségnyújtási programja, a Hungary Helps a magyar emberek, társadalmi civil szervezetek, gazdasági társaságok nagylelkűségét, szolidaritását fejezi ki, és ebbe illeszkedik a Medicor több felajánlása is, köztük a kórházi újszülött inkubátor adományozása – hangsúlyozta Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke pénteken.

A Medicor Zrt. egy új fejlesztésű, digitális, világszínvonalat képviselő kórházi újszülött inkubátort adományozott a Hungary Helps Ügynökségnek a koraszülöttek világnapja alkalmából.

A Medicor Ipari Centrumban rendezett ünnepségen Azbej Tristan államtitkár üdvözölte a Medicor Zrt. sok évtizedes munkáját, amely szavai szerint a gazdasági tevékenység mellett nemes célt is szolgál, menti a legtörékenyebb gyermeki életeket, segíti a családokat, hozzájárul a vágyott gyermekek megszületéséhez.

Az államtitkár kiemelte, a magyar nemzetközi fejlesztéspolitika az elmúlt években átalakult. Azt a nézetet képviselik, hogy a világ gazdasági, humanitárius és egyéb válságaira nem a migráció jelenti a megoldást, hanem az érintett közösségek helyben maradását kell segíteni.

Hozzátette,

a magyar kormány kiemelt törekvése, hogy Afrikában, valamint a Közel-Keleten hangsúlyosabban vállaljon szerepet a helyi béke, a biztonság, az élhetőség, a helyben maradás megőrzésében.

 

Azbej Tristan szólt arról, hogy Magyarország elkötelezett a fenntartható fejlődési célok, eredmények végrehajtása mellett, ennek keretében, nagy szerepet tulajdonít a nemzetközi fejlesztési együttműködés megerősítésének, kiemelten az egészséghez és a jóléthez való hozzájárulás területén.

Ezt mutatja, hogy Magyarország a Hungary Helps programban 2022-ben az egészséghez és jóléthez való hozzájárulás területén 18,8 milliárd forint értékben hajtott végre nemzetközi fejlesztési projekteket.

Megjegyezte, ezek a programok nem lehetnének sikeresek az erős és elkötelezett gazdasági társaságok, a magánszféra szereplői nélkül.

Azbej Tristan elmondta, a magyar kórház és orvostechnikai ipar a magyar gazdaság hagyományosan meghatározó ágazata, nemzeti büszkeség, története komoly múltra tekint vissza. Az innovációra építő iparág termékei a világ élvonalába tartoznak.

Az államtitkár megköszönte, hogy a Medicor Zrt. újfejlesztésű Medicor Babylife kórházi újszülött inkubátort adományozott a Hungary Helps programnak, amelyet Csádba juttatnak el, ahol nagyon magas a gyermekhalálozás aránya.

Steiner Arnold, a Medicor Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, a koraszülöttek világnapját rendszeresen megünneplik, ahol egyebek közt a koraszülötteket gyógyító orvosok, ápolók munkáját is köszöntik.

A cég folytatja a kórházi újszülött inkubátorok fejlesztését, egyebek közt dolgoznak azon, hogy az inkubátorokat be lehessen kötni a kórházi rendszerekbe – hangsúlyozta az Medicor elnök-vezérigazgatója.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!