Azbej Tristan: J.D. Vance alelnökjelölt Magyarország és az üldözött keresztények barátja

A Republikánus Párt hétfőn választotta meg hivatalos elnökjelöltjének Donald Trumpot, aki ellen két nappal korábban merényletet követtek el. Az Egyesült Államok korábbi elnöke J.D. Vance ohiói szenátort nevezte meg alelnökjelöltjeként. Azbej Tristan, üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke idén februárban, Washingtonban találkozott J.D. Vance szenátorral, ahol közösen tettek hitet az üldözött keresztények védelme és a migráció megállítása mellett. A vasarnap.hu interjúja. 

AzbejÁllamtitkár Úr, Donald Trump tegnap bejelentette, hogy J.D. Vance lesz az alelnökjelöltje az idei elnökválasztáson. Ön februárban találkozott Vance szenátorral Washingtonban. Mit gondol erről a bejelentésről és milyen hatással lehet ez Magyarország és az Egyesült Államok kapcsolataira?

Nem tisztem minősíteni az amerikai belpolitikai folyamatokat, azt a véleményemet viszont megosztom, hogy Trump elnök úr döntése, hogy J.D. Vance szenátort választotta alelnökjelöltnek, jót jelenthet az általunk képviselt ügyek szempontjából. Vance szenátorral folytatott megbeszéléseink során világosan látszott, hogy elkötelezett Magyarország és az Egyesült Államok közötti kapcsolatok erősítése iránt. Ő nemcsak, hogy támogatja hazánkat több fontos kérdésben, de értékeli azokat az erőfeszítéseket, amelyeket a magyar kormány tett az üldözött keresztények védelme érdekében.

Alelnökké választása esetén ez szorosabb együttműködést jelenthet az Egyesült Államokkal, különösen a közös keresztény elvű céljaink terén.

J.D. Vance szenátor korábban több alkalommal is beszélt Magyarországról és Orbán Viktorról, barátként hivatkozva rá. Hogyan értékeli Vance szenátor Magyarországgal kapcsolatos nézeteit, és milyen szerepet játszhatnak ezek a jövőbeli amerikai-magyar kapcsolatok alakításában?

Vance szenátor pozitív véleménnyel van Magyarországról és a magyar kormány számos intézkedéséről.

Elismerte azokat az erőfeszítéseinket, amelyeket a keresztény közösségek védelme és a migráció megállítása érdekében tettünk.

Úgy gondolom, hogy az ő barátsága és támogatása kulcsfontosságú lehet a jövőbeli amerikai-magyar kapcsolatok szorosabbra fűzésében.

Az ő elkötelezettsége és közös értékeink iránti tisztelete biztosítja, hogy folytathatjuk az együttműködést olyan fontos területeken, mint a vallásszabadság védelme és a békepárti erőfeszítések.

Az ön találkozója Vance szenátorral idén februárban a keresztények védelméről és a migráció megállításáról szólt. Hogyan látja, hogy ezek a témák hogyan kerülhetnek előtérbe egy esetleges Trump-Vance adminisztrációban és milyen együttműködési lehetőségek lehetnek ezen a területen?

Vance szenátorral folytatott megbeszéléseink során egyértelművé vált, hogy mindkettőnk számára kiemelten fontos a keresztény közösségek védelme és a kontrollálatlan migráció megállítása. J.D. Vance alelnökjelölt Magyarország és az üldözött keresztények barátja. Egy esetleges Trump-Vance adminisztráció alatt arra számítok, hogy újjáélednének azok az együttműködéseink, amelyekkel az első Trump-elnökség idején például az iraki üldözött keresztényeket támogattuk. Az Egyesült Államokkal való szoros együttműködésünk révén erősíthetjük közös céljainkat és hatékonyabban léphetünk fel a nemzetközi kihívásokkal -így a vallási üldöztetéssel- szemben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!