Azbej Tristan: Jordániában is segít az üldözött keresztényeknek a Hungary Helps

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára Jordániába látogatott, hogy átadja a magyar támogatással megvalósuló helyi humanitárius projekteket. A Hungary Helps, a segítő Magyarország programjának alapelve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni.

Azbej Tristan (KDNP), a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára

A jordániai „Irgalmasság kertje” képzési központ a magyar támogatásnak köszönhetően több tucat, a hazájukban tapasztalható erőszak elől menekülő iraki üldözött keresztény család számára teszi lehetővé, hogy a keresőkorú családtagok új szaktudást sajátítsanak el. Azbej Tristan a látogatása kapcsán emlékeztetett: a képzésen résztvevők helyi munkaerőpiacba történő integrációja elősegíti a szülőföldjük térségében való megmaradásukat.

A Hungary Helps Program az üldöztetésnek kitett fiatalok oktatására is nagy hangsúlyt fektet. Az államtitkár részt vett Al-Huszn település magyar hozzájárulásból megújuló iskolájának avatóünnepségén. Az oktatási intézmény, melyben mintegy félezer diák tanul, öt természet-tudományos laboratóriummal bővült, és az általános infrastruktúrát is fejlesztették.
 
Azbej Tristan szerepet vállalt a jordániai főváros, Ammán Tabarbúr negyedében található, a szintén a Hungary Helps Program által támogatott „Örökkévalóság" templom alapkőletételén is. A városrészben több ezer, a szomszédos országok konfliktusai elől menekülő keresztény talált új otthonra, ám ezidáig egyetlen templom sem épült számukra.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!