Azbej Tristan: A keresztény a legüldözöttebb vallás

A keresztény a legüldözöttebb vallás, világszerte mintegy negyedmilliárd hívőt ért valamilyen támadás. Tavaly több ezer embert gyilkoltak meg hite miatt – nyilatkozta az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár a HírTv-nek.

Azbej Tristan (KDNP), a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára

Azbej Tristan hangsúlyozta: keleten és délen a keresztényüldözés, nyugaton pedig a keresztényellenesség több száz millió ember számára lehetetleníti el, hogy a karácsonyt, békében, szabadságban, fenyegetések nélkül ünnepelhesse.

„A magyar kormány elkötelezett a keresztény kultúra védelmében, legyen szó az szélsőliberális eszmékről vagy akár a migrációval Európába érkező iszlamizmus keresztényellenes érzésekről. Ezért úgy gondoljuk, hogy a keresztény kultúrának a védelme a kulturális síkon kívül a politikai síkon a migrációs politikának az eszközeivel a migráció elleni küzdelem eszközeivel biztosítható”

- mondta Azbej Tristan.

A magyar kormány a világon elsőként, 2016-ban programot indított az üldözött keresztények megsegítéséért, és az elmúlt két és fél évben tucatnyi országban mintegy 70 ezer üldözött kereszténynek segített.

A teljes interjú megnézhető itt