Azbej Tristan : A kereszténység bölcsőjében mára kevés Krisztus-hívő maradt

Akik személyesen ismernek, tudják, hogy mennyire meghatározó volt a családom és az én életemben, hogy négy évet Izraelben tölthettünk Magyarország külszolgálatában.

Azbej Tristan (KDNP), a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára

Béke városának”, arabul pedig egyszerűen csak „a Szentnek” neveznek, ahová zsidó, keresztény és muzulmán hívők milliárdjai és a világtörténelem meghatározhatatlanul sok uralkodója vágyott. Jeruzsálem az üdvtörténet egyik központi e világi helyszíne, bár sokak hite szerint létezik egy mennyországbeli Jeruzsálem is.

A kereszténység bölcsőjében mára kevés Krisztus-hívő maradt, a kisebbségi lét mellett pedig a koronavírus-járvány is halmozottan sújtja őket, ami miatt az iskoláik, amelyek kapui nyitva álltak a nem keresztény gyerekek előtt is, szolgálva ezzel mindenki jólétét, és a békés együttélést, ugyancsak ellehetetlenültek.

A mély személyes kötődés miatt is büszke vagyok arra, hogy a Jeruzsálemi Latin Patriarchátus számára nyújtott magyar támogatásnak köszönhetően, most a tanév kezdetén több tucat nehéz helyzetbe került szentföldi iskola nyithatja meg újra kapuit.

Azbej Tristan

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!