Azbej Tristan: A kereszténység megőrzése állami feladat

A kereszténység megőrzése az alkotmányban rögzített állami feladat - erről beszélt Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke az Örmény Katolikus Lelkészség új épületrészének átadásakor Budapesten szerdán.

Azbej Tristan elmondta: a kereszténység az ezer éves magyar államiságot megtartó erő. Megőrzését szolgálja a magyar kormány az üldözött keresztényeket világszerte segítő Hungary Helps programja például a közel-keleti üldözött keresztények megsegítésével, vagy éppen az Örmény Katolikus Lelkészség új épületrészének kialakításához nyújtott 90 millió forintos támogatással.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, XXI. Rafael Péter örmény katolikus pátriárka és Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke (középen, átvágja a nemzeti színű szalagot az Örmény Katolikus Lelkészség megújult tetőterének avatásán Budapesten 2022. november 2-án. MTI/Soós Lajos

Hozzátette: ennek üzenete, hogy fontos keresztényi szolidaritásban közösen ápolni az identitást, nem szabad hagyni, hogy elvesszen a kereszténység.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a rendezvényen arra emlékeztetett: Magyarországon régóta honos az örmény katolikus közösség, saját rítusuk szerint saját helyükön gyakorolhatják hitüket.

Erdő Péter és XXI. Rafael Péter örmény katolikus pátriárka közösen szentelte fel az Örmény Katolikus Lelkészség megújult tetőterét.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!