Összes vállalás: 156 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 11 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 3 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 3 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 156 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Azbej Tristan: Kétfrontos támadás a kereszténység ellen

Az államtitkár szerint a migrációval megjelenő szélsőséges iszlamizmus mellett a szélsőséges liberalizmus már a keresztények alapvető jogait is eltörölné, derül ki a mandiner.hu szemléjéből.

A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkára a  Magyar Nemzetnek adott interjújában többek között arról beszélt:

a Hungary Helps programot már az indulása óta heves támadások érik a baloldal részéről.

„Mi értelme van a külföldi segítségnyújtásnak, miközben itthon is lenne mire költeni a pénzt, lásd egészségügy, oktatás stb.” – tette fel a kérdést az államtitkár, aki a kritikákra válaszul úgy fogalmazott: a baloldal azért támadja a programot, mert ők bevándorláspártiak. Hangsúlyozta: a Hungary Helps program nem csupán a magyar társadalom körében népszerű, de nemzetközi viszonylatban is elismert és példaértékű.

Azbej Tristan„A hazai baloldal – látva a program sikerességét – a legkülönbözőbb módokon próbálja hitelteleníteni a küldetésünket, hiszen az európai baloldal célja migránsokkal betelepíteni Európát, megváltoztatni lakosságát, kultúráját, lebontani a nemzetállamokat” – fogalmazott a KDNP alelnöke, hozzátéve: ha a Gyurcsány–Bajnai–Márki-Zay-féle baloldal kerülne hatalomra, hazánkból is bevándorlóországot csinálnának. 

A migrációval a kibocsátó országok sem járnak jól

Ők a migránsok integrációját támogatják, nem azt, hogy az anyaországban segítsünk nekik, ahol a baj van. Jogos kérdésfeltevés, hogy miért szolgálja a magyar emberek érdekét az, hogy külföldön, egy nemzetközi segítségnyújtási programban pénzt áldozunk a közösségek megmaradására. Ez a téma nem mindenkit érint meg, nem mindenki érez szolidaritást, ha például közel-keleti, üldözött keresztény közösségekről van szó. Éppen ezért fontos beszélni arról hogy azzal, hogy mi közösségek megmaradását szolgáljuk, a magyar emberek biztonságpolitikai és anyagi érdekét is szolgáljuk. A migránsok befogadása ugyanis nemcsak kockázatosabb, de költségesebb is, mint a helyben maradás támogatása – fogalmazott.

Azbej Tristan szerint abból az összegből, amiből egy Magyarországra betelepülő migráns családnak fel lehet építeni egy házat, a Hungary Helps keretében a Közel-Keleten öt, Fekete-Afrikában pedig tíz házat tudnak felépíteni. „Ezért az, aki a migrációt támogatja a Hungary Helps modelljéhez, vagyis a helyben maradás modelljéhez képest, a magyar emberek zsebéből akar pénzt kihúzni” – magyarázta Azbej Tristan. Szerinte az illegális bevándorlók egy része

biztonsági kockázatot jelent a befogadó társadalmak számára, ahol ráadásul rendre párhuzamos társadalmak alakulnak ki.

Eközben a kibocsátó országok sem járnak jól, hiszen az elvándorlás következtében nem maradnak olyan fiatalok, akik újjáépíthetik saját hazájukat.

Kétfrontos támadás a kereszténység ellen

Azbej Tristán szerint az európai, nyugati kereszténységre két típusú veszély leselkedik. Az egyik a migrációval együtt megjelenő szélsőséges iszlamizmus, amely egyre több és egyre súlyosabb terrorcselekményeket eredményez Európában. A másik – amit nevezhetünk szélsőséges liberalizmusnak, militáns ateizmusnak vagy a mostanában egyre agresszívabb woke-kultúrának – nemcsak a keresztény kulturális alapjainkat támadja,

de egyre erőszakosabban próbálja kiszorítani a keresztény értékeket, hívőket és hivatkozásokat a közéletből.

„Ők most már azzal kísérleteznek, hogy a keresztények alapvető emberi jogát, a vallási és lelkiismereti szabadsághoz való jogot korlátozzák” – hívta fel a figyelmet az kékép modul