Azbej Tristan: Libanon egy időzített migrációs bomba

Libanon egy időzített migrációs bomba, és ha szétesik az ország, akkor egy hatalmas migrációs hullám indulhat meg újfent Magyarország felé – mondta el az Origónak Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára. Azbej szerint egy újabb migrációs válság kopogtat Európa ajtaján, és nem a bajt kell Európába hozni, hanem a helyben maradást kell támogatni. Az államtitkár úgy véli, hogy a baloldali politikusok hazugságai és az embercsempészek játszmái miatt sokan kerülnek életveszélybe. Azbej az interjúban beszélt a nyugat-afrikai Burkina Fasóban átélt megrendítő tapasztalásairól, és arról is, hogy mik a dzsihadisták módszerei a keresztények úgynevezett megtérítésére. Az államtitkár megemlítette a gyermekkatonákat, az öngyilkos merénylőket, és azt is, milyen körülmények között látogatott el a világ egyik legveszélyesebb országába biztonsági támogatás nélkül, titokban. 

Azbej TristanAzbej Tristan államtitkár, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke

Az interjúban a Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus és az is szóba került, milyen büszkeségre okot adó közjáték történt Ferenc pápával való találkozása során legutóbb, a római audiencián. Az államtitkár ezen kívül elsőként az Origó olvasóival tudatja, hogy hamarosan együttműködési megállapodást fognak kötni a szlovén kormánnyal a Hungary Helps Program mentén.

A beszélgetést ide kattintva olvashatja el.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!