Azbej Tristan: Magyar mintára Szlovákia is az üldözött keresztények mellé áll

A szlovák törvényhozás a napokban elfogadott egy határozatot, melyben arra kérik a kormányukat, hogy az tegyen többet a világszerte, hitük miatt üldözött emberekért, különösen a keresztényekért - írja a 888.hu.

Azbej Tristan (KDNP), a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárságának vezetője Anna Verešova bizottsági elnökkel

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárságának vezetője a közösségi oldalán jelentette be, hogy magyar mintára Szlovákia is az üldözött keresztények mellé áll a világban.

Szavai szerint még a tavalyi évben számolt be a szlovák parlament egyik bizottságában a magyar kormány üldözött keresztények érdekében tett erőfeszítéseiről és a Hungary Helps – Magyarország segít programról.

A magyar példa elismerést és nagy érdeklődést váltott ki a szlovák politikusok körében, akik többször is megkerestek azóta – írta Azbej Tristan, aki hozzátette, hogy nagy örömömre szolgál, hogy a mi példamutatásunk nyomán a szlovák törvényhozás a napokban elfogadott egy határozatot, melyben arra kérik a szlovák kormányt, hogy az tegyen többet a világszerte, hitük miatt üldözött emberekért, különösen a keresztényekért, akiket leginkább sújt a vallási intolerancia.

Az államtitkár kiemelte továbbá, hogy a 150 fős szlovák parlament szinte egyöntetűen állt ki a határozat mellett, mivel a jelen lévő 146 képviselő közül 145 a határozat elfogadása mellett tette le a voksát.

Azbej Tristan Facebook közleménye:

„Magyar mintát követve Szlovákia is az üldözött keresztények mellé áll

Még tavaly számoltam be a szlovák parlament egyik bizottságában a magyar kormány üldözött keresztények érdekében tett erőfeszítéseiről és a Hungary Helps - Magyarország segít programról. A magyar példa elismerést és nagy érdeklődést váltott ki a szlovák politikusok körében, akik többször is megkerestek azóta.

Nagy örömömre szolgál, hogy a mi példamutatásunk nyomán a szlovák törvényhozás a napokban elfogadott egy határozatot, melyben arra kérik a szlovák kormányt, hogy tegyen többet a világszerte, hitük miatt üldözött emberekért, különösen a keresztényekért, akiket leginkább sújt a vallási intolerancia. A 150 fős szlovák parlament szinte egyöntetűen állt ki a határozat mellett, hiszen a jelenlevő 146 képviselő közül 145 a határozat elfogadása mellett tette le a voksát.

A kép a tavaly novemberi szlovákiai látogatásomkor készült, Anna Verešovával. Bizottsági elnökként ő egy olyan álláspont kidolgozásán fáradozott, amellyel a szlovák parlament is bemutathatja, hogy kész segítséget nyújtani a világban vallásuk miatt üldözötteknek. Ez a munka érett most be!"

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!