Azbej Tristan: Magyarország és Örményország helyreállította diplomáciai kapcsolatát

A külpolitikai értéke mellett személyes jelentősége is van számomra, hogy Magyarország és Örményország a mai napon helyreállította diplomáciai kapcsolatát – írja Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke közösségi oldalán.

Vitába kerülni pillanatok alatt lehet, de kapcsolatokat rendezni hosszú ideig eltart - ebben az esetben egy évtizedig tartott. Az elmúlt években állami vezetők, egyházi vezetők, nemzetiségi vezetők, a tudomány és a kultúra képviselői, jószándékú magyar és örmény emberek rengeteg munkája, sok gesztusa és nyitottsága kellett ahhoz, hogy elérkezzünk a mai naphoz. Büszke vagyok, hogy a Hungary Helps Program munkatársaival mi is hozzájárultunk ehhez az eredményhez.

ká

Egyházdiplomáciai találkozók sora, az anyaországi és a közel-keleti örményeknek nyújtott humanitárius támogatásaink, az örmény kulturális örökség megőrzésében való részvétel mind azt jelezték: összetartozunk. A magyarság és a legősibb keresztény nemzet összetartoznak – fogalmazott közösségi oldalán Azbej Tristan.

erh

Hozzátette, köszönet illet mindenkit, akivel együtt szolgáltuk ezt az ügyet! Hálás vagyok, hogy örmény származású magyarként mindennek részese lehettem. A sikert nagyapám emlékének ajánlom.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!