Azbej Tristan: Magyarország közel 10 millió euróval járul hozzá a békéhez

Magyarország közel 10 millió euróval járul hozzá ahhoz, hogy Szíriában béke legyen, és az elvándoroltak hazatérjenek – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke a Facebook-oldalán kedden.

AzbejAzbej Tristan ismertetése szerint nyolcadik alkalommal rendezték meg Brüsszelben a Szíriáról és a szír menekülteket és migránsokat fogadó országok támogatásáról szóló konferenciát.

Az államtitkár azt írta, a találkozón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbízásából képviselte a békepárti, migrációellenes és az üldözött keresztényekkel szolidáris magyar álláspontot, és bemutatta a Hungary Helps - Magyarország segít elnevezésű program eredményeit.

A segélykonferencia a brüsszeli gondolkodást nem ismerők számára talán meglepően, éjszakába nyúló vitát hozott”

– fogalmazott az álamtitkár.

A konferencián – a beszámoló szerint – Azbej Tristan elmondta, hogy bár a véleményükkel kisebbségben vannak, de osztják Libanon és több másik, Szíriával szomszédos ország álláspontját, miszerint a nemzetközi közösségnek mindent meg kell tennie a szíriai emberek hazatéréséért.

Tarthatatlan és veszélyes az a nyugati szándék, amelyik a végtelenségig húzná a menekültek és migránsok külföldi tartózkodását, mert ez komoly terhet és fenyegetést jelent a befogadó országokra - fogalmazott az államtitkár, aki – mint írta – a vitában rámutatott a konferenciának arra a hiányosságára, hogy a több mint 80 résztvevő között nem volt egyetlen közel-keleti vallási vezető sem.

Szíria jövőjéről nem csak értelmetlen a vallási szereplők nélkül beszélni, hanem az egyházak nélkül elképzelhetetlen a béketeremtés és a legkiszolgáltatottabb közösségek megsegítése is”

– hangsúlyozta.

Azbej

Bejegyzésében az államtitkár azt is közölte, hogy bemutatta a Hungary Helps Program eredményeit, amely az elmúlt években a keresztény hitelvű szervezeteken keresztül 25 millió euróval segítette hazájukban a szenvedő szíriai embereket, miközben a Magyarországnál tehetősebb országok csak áttételesen tudták a rászorulókat támogatni.

Magyarország erőn felül támogatja a térség stabilitását, a migráció megelőzését és a keresztény közösségeket: a donorkonferencián bejelentettem, hogy a Hungary Helps Programon keresztül idén közel 10 millió euróval járulunk hozzá ezekhez a célokhoz - részletezte, hozzáfűzve, hogy a támogatás egy részéből a nagyszámú szíriai menekültet befogadó Egyiptomnak adományoznak orvosi eszközöket, de keresztény egyházi partnereiken keresztül tovább folytatják humanitárius programjaikat Szíriában, Libanonban, Jordániában és Irakban is.

Nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol a baj van”

– közölte az államtitkár.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!