Azbej Tristan: Magyarország támogatja az erőszakos terrortámadásoknak kitett afrikai keresztényeket

A nemzetközi közösségnek cselekvően kell fellépnie a keresztényüldözés ellen – hangsúlyozta Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke Facebook-bejegyzésében.

A politikus arra reagálva fogalmazta meg gondolatait, hogy éjszaka Nigériában terroristák támadtak meg egy katolikus plébániát és kivégezték a plébánost.

 

Azbej Tristan azt írta, a nigériai Kafin-Koro településen terroristák támadták meg a helyi Szent Péter és Pál katolikus plébániát, amely során brutális módon végeztek a helyi plébánossal. 

A beszámolók szerint Isaac Achi főtisztelendő atyát élve égették el otthonában, segédjét pedig lőtt sebekkel szállították kórházba.

Az államtitkár részvétét fejezte ki, majd hangsúlyozta, hogy a nemzetközi közösségnek cselekvően kell fellépnie a keresztényüldözés ellen.

Első lépésként a nyugati politikusoknak be kell fejezniük a tagadást, mert állításaikkal szemben nem a klímaváltozás vagy a helyi villongások miatt ölnek meg naponta tucatnyi keresztényt, hanem mert keresztény a vallásuk és hitet tesznek Jézus Krisztus neve mellett

 – fogalmazott Azbej Tristan.

Hozzátette: a magyar kormány a Hungary Helps programon keresztül támogatja az erőszakos terrortámadásoknak kitett afrikai keresztényeket. Az elmúlt években a nigériai katolikus és protestáns egyházakkal együtt támogatta a belső menekültek ellátását, a terrortámadások áldozatainak orvosi ellátását, lerombolt templomok, iskolák, otthonok újraépítését és üldözött keresztény fiatalok ösztöndíjait.

Azbej Tristan a bejegyzésben szintén részvétét fejezte ki a Kongói Demokratikus Köztársaság egyik templomában történt vasárnapi robbantás áldozatainak és a hozzátartozóiknak.

Azt írta:

Tragikus nap a mai. Az éjszakai nigériai papgyilkosság után imént kaptuk a hírt, hogy napközben a Kongói Demokratikus Köztársaság Észak-Kivu tartományában található Kasindi település egy templomában robbantásos merényletet követtek el. Nem megerősített információk szerint a támadásnak több halálos áldozata van. A terroristák a bombát egy keresztelő alatt robbantották fel.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!