Azbej Tristan: Szeretettel várjuk az etióp delegációt a budapesti találkozóra!

Könny és szomorúság – Ez a jelentése az etiópiai Mai-Aini nevű menekülttábornak, ahol 2018 decemberében tettem látogatást, hogy felmérjem, milyen támogatást tudnánk nyújtani a Hungary Helps - Magyarország segít program keretében az ide menekült keresztényeknek – írja blogoldalán Azbej Tristan (KDNP), a miniszterelnökség üldözött keresztényekkel foglalkozó államtitkárságának vezetője.

Azbej Tristan (KDNP), a miniszterelnökség üldözött keresztényekkel foglalkozó államtitkárságának vezetője (b) az etiópiai Mai-Aini nevű menekülttáborban (Fotó: Azbej Tristan blogoldala)

„Az itt szolgálatot folytató jezsuita misszionáriusok a reménytelenségbe reményt visznek – ezt a küldetést végzik nap mint nap megrendítő szegénység közepette, amikor eritreai menekült fiatalokat tanítanak mindenféle mesterségekre, ezáltal is segítve felemelkedésüket" - emeli ki az államtitkár.

„Az akkori látogatásomkor meghívtam Berhaneyesus Souraphiel bíborost és más helyi vallási vezetőket Magyarországra. Szeretettel várjuk az etióp delegációt a jövő heti budapesti találkozóra!" – tájékoztat Azbej Tristan.