Összes vállalás: 156 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 11 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 3 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 3 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 156 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Azbej Tristan támogatott iskolákat keresett fel Ghánában, sportlétesítményt adott át

Támogatott iskolákat keresett fel és sportlétesítményt adott át Ghánában Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára, aki útjáról telefonon számolt be pénteken az MTI-nek.

Azbej Tristan Ghánában

Elmondta, hogy látogatásának további célja volt a humanitárius szükséghelyzet felmérése, elsősorban az afrikai országi északi, különböző fenyegetéseknek jobban kitett régiójában.

Az egyik meglátogatott helyszín a fővárostól, Accrától északra fekvő Kofuridua településén volt. A New Will Akadémián olyan gyerekeknek nyújtanak oktatási lehetőséget, akik egyébként nem részesülhetnének oktatásban. Ez egy ghánai kezdeményezés, amelyhez öt éve csatlakoztak magyar építészek és civilek az Afrika Másként Alapítványtól.

A Hungary Helps egyrészt támogatta a 12 tantermes iskola épületének befejezését a halmozottan hátrányos helyzetű közösség számára. Segített a Hungary Helps önkéntes programba jelentkezők eljuttatásában az adott helyszínekre, illetve a programok megvalósításában.

Azbej Tristan Ghánában

Az államtitkár beszámolt arról is, hogy csütörtökön Accra külterületén átadta a Don Bosco karitatív gyermekvédelmi szervezet által fenntartott központ magyar támogatással felépült sportkomplexumát. A létesítmény a rendkívül tragikus sorsú, az embercsempész bandák fogságából kimentett, szexuális erőszaknak kitett gyerekek rehabilitációs központja. A gyerekeket befogadják és nevelik. A magyar támogatásnak köszönhetően megnyílik az egészséges testnevelés lehetősége.

Azbej Tristan kiemelte, hogy önkénteseik online oktatással, és más adományokkal járultak hozzá a gyerekek jólétéhez. A kezdeményezéshez csatlakozott a magyar sportvilág is. A Ferencvárosi Torna Club sportszeradományt küldött a létesítményt birtokba vevő gyerekeknek.

A politikus beszámolt arról is, hogy pénteken Ghána északi, súlyosan hátrányos helyzetű részébe utazott, amelyet jelenleg még a béke, a különböző felekezetek, vallások békés egymás mellett élése jellemez, de a helyzetet veszélyeztetik az északi szomszédja, Burkina Faso területéről be-betörő szélsőségesek, terroristák, továbbá az általuk terjesztett ideológiák.

Azbej Tristan Ghánában

A Hungary Helps program kiemelt célja a keresztény közösségek védelme, megóvása az iszlám szélsőségességtől. Továbbá a helyi közösségek megerősítése, megelőzendő az elvándorlást, az Európába irányuló migrációt. Azbej Tristan kifejtette: Magyarország a Hungray Helps programon keresztül 250 ezer embernek teremtette meg a szülőföldjén maradás lehetőségét, miközben más európai országok Európába hívták a migránsokat, majd hibájukat felismerve most visszatoloncolják őket.

Ezzel szemben Magyarország, a magyar kormány – a magyar emberek együttérzésétől kísérve – végig a szülőföldön maradást támogatja – mondta.