Azbej Tristan: A tett az első - magyar segítség a karabahi menekülteknek

Humanitárius küldetésünk arra kötelez, hogy szolidaritással odaálljunk a konfliktusok ártatlan, polgári kárvallottjai mellé. Ezért a Hungary Helps - Magyarország segít program a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Református Szeretetszolgálat közreműködésével összesen 20 millió forintos gyorssegéllyel támogatja a karabahi fegyveres összetűzések elől elmenekült civilek örményországi rehabilitációját - olvashatjuk Azbej Tristan államtitkár közösségimédia-bejegyzésében.

Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke

Az államtitkár hangsúlyozza: Magyarország a béke pártján áll, és a konfliktus tárgyalásos megoldását támogatja.

- Az emberi szolidaritásunk egyetemes, így együttérzünk minden ártatlanul szenvedővel - teszi hozzá.

- Nem megyek el szó nélkül a képmutató nyilatkozatok mellett, amelyek személyemben igyekeztek támadni engem, miközben munkatársainkkal és jószolgálati partnereinkkel a segítségnyújtás felelős, és hatékony módját készítettük elő. A hirtelen keresztényvédővé avanzsált politikusok ártatlan emberek tucatjainak tragikus halálát saját politikai érdekeikre felhasználva kérték rajtam számon a nyilatkozatot. A válaszom a Hungary Helps program alapelve: számunkra a tett az első, a szó második - zárul a Facebook-bejegyzés.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!