Azbej Tristan: Tisztelet a magyar katonáknak!

Sokat elárul az iraki biztonsági helyzet súlyosságáról az az élményem, amikor először jártam Irakban, és az erbíli nemzetközi repülőtérre megérkezve az Irakban szolgálatot teljesítő magyar katonák első hozzám szegezett kérdése nem az volt, hogy „Hogy van, milyen volt az út?”, hanem hogy „Mi a vércsoportja?”

Azbej Tristan (KDNP), a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára

Ugyanezt a repülőteret vették célba iráni rakéták a napokban. Ilyenkor önkéntelenül is előjönnek bennem ezek a személyes élmények a magyar katonák hősies szerepvállalásáról. A Közel-Keleten a terrorellenes nagykoalícióban résztvevő magyar katonák minden tiszteletet és megbecsülést megérdemelnek, mert farkas szemet néztek az Iszlám Állam dzsihadista terroristáival és a NATO kiképzési, tanácsadó missziójában is feladatot vállalnak. Kisfiamnak máig féltve őrzött kincse az a katonai felvarró, amelyet az ISIS elleni harcban résztvevő katonák hordtak ruhájukon.

A magyar katonák ezzel a missziójukkal nemcsak a közel-keleti stabilitás megteremtéséhez, hanem ezáltal a migráció megállításához, és így hazánk biztonságához is hozzájárulnak.

Magyarország érdeke az, hogy elkerüljük a jelenleg igencsak feszült amerikai-iráni viszony még súlyosabb eszkalálódását. Éppen ezért nagy megkönnyebbülés és öröm töltött el, hogy a rakétatámadások során nem sérültek meg sem a magyar katonák, sem pedig a szövetséges kontingens többi tagja.

Azbej Tristan

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!