Bagdy Gábor: A fiatal vállalkozók támogatása fontos számunkra, mert ők a jövőnk!

Budapest az elmúlt években hatalmasat fejlődött. Infrastruktúrája gyarapodott, közterei megszépültek, tömegközlekedése megújult és a város folyamatosan fejlődik – emelte ki a „Fiatal Vállalkozók Hete 2018" konferencia megnyitóbeszédében Bagdy Gábor, Budapest KDNP-s főpolgármester-helyettese

Bagdy Gábor megnyitóbeszéde a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége – Fiatal Vállalkozók Hete 2018 konferencián (Budapest, 2018.11.14.)

Budapest az elmúlt években hatalmasat fejlődött. Infrastruktúrája gyarapodott, közterei megszépültek, tömegközlekedése megújult és a város folyamatosan fejlődik. A város élhetőbb lett: az Economist élhetőségi rangsorában Budapest – nem csak a Visegrádi 4-ek fővárosaihoz képest - jelentősen javította élhetőségét az elmúlt években.
2010-ben a világ 140 városából még az 55. helyen voltunk, 2014-ben már az 50. helyen, mára az élhetőségi rangsorban Budapest a 34. helyen áll.

Bagdy Gábor Budapest KDNP-s főpolgármester-helyettese, a KDNP alelnöke megnyitóbeszédet mond a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége – Fiatal Vállalkozók Hete 2018 konferencián (Budapest, 2018.11.14. KDNP fotó: Váli Miklós)

De nem csak a főváros újult meg az elmúlt években, hanem annak vezetése és kapcsolatai is a budapestiekkel. Az egyik ilyen nagy változás a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Alapítványt érintette. Ezt a alapítványt azért hozta létre a Főváros, hogy támogassa a budapesti vállalkozásokat. Ezt tette eddig is, de a nagy változás az elmúlt években az volt, hogy nyitott a fiatal vállalkozók és start-upok felé, és mára számos versenyt és rendezvényt szervez rendez, mentorál, jó gyakorlatokat mutat be, közösséget épít, egyszóval elősegíti a fiatal, sikeres magyar vállalkozások fejlődését.

Bagdy GáborFiatal Vállalkozók Országos Szövetsége – Fiatal Vállalkozók Hete 2018 konferencia (Budapest, 2018.11.14. KDNP fotó: Váli Miklós)

2017. márciusában az üzleti innováció, illetve a startupok területén végzett tevékenységünkért, programjainkért elnyertük az EU Business Innovation Centre címet, az Unió e területen elérhető legmagasabb szintű minősítését.
Idén pedig Budapest nyerte meg a StartUp Europe Award díját, amely a legjobb startup ösztönző programmal és szolgáltatással rendelkező önkormányzatokat ismeri el.

A fiatal vállalkozók támogatása fontos számunkra, mert ők a jövőnk! Magyarországon pedig még fontosabb a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása, mert nálunk az összes foglalkoztatott között a saját vállalkozással rendelkező fiatalok (15-29 évesek) aránya csak 4%. Ez alacsonyabb a 6.5%-os Uniós átlagnál, és a V4-ek között pedig a legalacsonyabb érték. Nemzetközi sikereink ellenére, ez egy olyan terület, ahol még van lehetőségünk további fejlődésre.

A hosszútávú nemzetközi versenyképességünk fontos része a fiatalok vállalkozói kedvének és számuk növelése, mert ők törekvést, lendületet és újdonságot hoznak a gazdaságba. A mai generációk számára a vállalkozás már természetesebb, mint az én gyerekkoromban.

A FIVOSZ már 11 éve, évente megrendezi a Fiatal Vállalkozók Hetét, amellyel támogatja a fiatalokat és elősegíti vállalkozóvá válásukat. Annak különösen örülök, hogy ezeken az eseményeken pedig olyan aktuális és fontos témákat vet fel, mint a generációváltás a magyar vállalkozásoknál. Mert az új vállalkozások alapítása is fontos, de a meglévő családi vállalkozások továbbadása az újabb generációk számára sokszor még fontosabb, illetve nehezebb ennél. Remélem a probléma megoldását segítő jó gyakorlatokról is majd szó esik a Fiatal Vállalkozók Hetére szervezett beszélgetésekben, kerekasztalokban.

Ezen kívül remélem, hogy az idei hét még a tavalyinál is sikeresebb lesz, és sokan kapnak majd kedvet saját vállalkozás indításához. Akik pedig már rendelkeznek vállalkozással, azok remek kapcsolatépítési lehetőségekkel gazdagodnak. Ha pedig egy fiatalos, pezsgő, nemzetközi start-upokkal teli várost keresnek, ahol vállalkozásuk együtt fejlődhet a várossal, akkor ajánlom számukra Budapestet!

Köszönöm a figyelmet!

Bagdy GáborFiatal Vállalkozók Országos Szövetsége – Fiatal Vállalkozók Hete 2018 konferencia (Budapest, 2018.11.14. KDNP fotó: Váli Miklós)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!