Bagdy Gábor: Ismét szélsőbaloldali szervezetek tartják félelemben Budapest lakosságát

A Kereszténydemokrata Néppárt Budapest Fővárosi és a XI. kerületi szervezete 2023. február 24-én megemlékezést tartott a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából Olofsson Placid atya emléktáblájánál a XI. kerületi Bartók Béla úton.

Bagdy Gábor, a KDNP fővárosi választmányának elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a jelenlegi politikai helyzetben sajnos már nemcsak emlékezni kell a kommunizmus áldozataira, hiszen több mint

30 évvel a rendszerváltás után ismét szélsőbaloldali szervezetek aktivistái tartják félelemben Budapest lakosságát és ártatlan járókelőket támadnak meg

minden indok nélkül.

A megemlékezésen Ötvös István történész a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense beszédében méltatta Placid atya életútját. A 101 éves korában elhunyt bencés szerzetes atya 10 évet töltött a Gulágon, ahol papként természetesen nem működhetett, viszont a rábízottak lelkigondozását mindvégig ellátta. Azóta híressé vált mondata így hangzott:

a legszörnyűbb élethelyzetek során is meg kell találni azokat az apró dolgokat, amelynek minden egyes nap örülni lehet.

Így sokan neki köszönhetik, hogy az embertelen körülményeket békés derűvel tudták elviselni és túlélni.

Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja fővárosi megemlékezése

A záróimát Szkaliczki Örs atya, a budai Szent Imre templom plébánosa vezette.

A megemlékezés koszorúit Bagdy Gábor a fővárosi választmány nevében, Gyorgyevics Miklós a KDNP XI. kerületi szervezete nevében és Szabó László a XI. kerületi FIDESZ–KDNP Frakció képviseletében helyezte el.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!