Bemutatták Szarka Tamás Missa Missio című művét

Bemutatták Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész Missa Missio - Mise a legüldözöttebb vallásért című művét a Szent István-bazilikában szombat este Budapesten.

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár beszédet mond Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész Missa Missio - Mise a legüldözöttebb vallásért című művének ősbemutatója előtt (Budapest, 2020.10.17. KDNP fotó)

Szarka Tamás műve már CD-n is megjelent, az eladásából származó nyereséget az üldözött keresztények megsegítésére ajánlotta fel a művész. A pénzadomány a Hungary Helps Program segítségével jut el a szíriai keresztényekhez, egy felnőttképző és egy hitoktató-képző központ kapja meg.

Magyarország elutasítja a kívülről támogatott migrációt, mert "meg szeretnénk maradni magyaroknak", másrészt "felelősséget kell éreznünk a bajba jutott nemzetekért, népekért" - mondta el az MTI-nek Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár.

Miklósa ErikaMiklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnő énekel a Missa Missio - Mise a legüldözöttebb vallásért című zenemű ősbemutatóján (Budapest, 2020.10.17. KDNP fotó)

Hozzáfűzte: Magyarország kormánya ezért indította el a Hungary Helps Programot, amely az eljuttatott támogatások elosztását rábízza a helyi szervezetekre, keresztény egyházakra.

Szarka TamásSzarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző hegedűn játszik a Missa Missio - Mise a legüldözöttebb vallásért című zeneművének ősbemutatóján (Budapest, 2020.10.17. KDNP fotó)

Kitért arra is: a támogatásból nem csupán a helyi keresztény közösségek, hanem adott esetben a többségi muszlim társadalom is profitál, hiszen egy kórház vagy egy iskola felépítése mindenkit szolgál.

Azbej Tristan, Soltész MiklósSoltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár és Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző Missa Missio - Mise a legüldözöttebb vallásért című zeneművének ősbemutatóján (Budapest, 2020.10.17. KDNP fotó)

Szarka Tamás felajánlása megmutatja, hogy különböző módokon lehet segíteni a rászoruló keresztény közösségeknek - hangsúlyozta az államtitkár.

Azbej Tristan, Soltész MiklósSzarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző Missa Missio - Mise a legüldözöttebb vallásért című zeneművének ősbemutatója (Budapest, 2020.10.17. KDNP fotó)

A szombat esti koncerten Szarka Tamás zenekarával adta elő a művet, vendégként Miklósa Erika koloratúrszoprán és a Magyar Állami Operaház gyermekkórusa lépett fel.

Missa MissioSzarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző Missa Missio - Mise a legüldözöttebb vallásért című zeneművének ősbemutatója (Budapest, 2020.10.17. KDNP fotó)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!