A buszmutyiról és a baloldali megszorításokról is kérdezett a KDNP a parlamentben

Simicskó István és Hollik István is a baloldali önkormányzatok felháborító intézkedéseire hívta fel a figyelmet.

Hollik IstvánHollik István, a KDNP országgyűlési képviselője (Fotó: MTI / archív: Koszticsák Szilárd)

 

Ki a felelős a budapesti „buszmutyiért”?

Hollik István (KDNP) hétfőn az azonnali kérdések órájában a parlamentben kifejtette: Budapest vezetése közbeszerzést írt ki buszok beszerzésére, ami azonban „egy csúnya buszmutyivá” vált, mert a semmiből tűnt fel a későbbi győztes cég, amely még nem is létezett, amikor a közbeszerzést kiírták, alkalmazottja és busza sem volt, ráadásul egy olyan offshore hátterű vállalkozásról van szó, amely Tüttő Kata főpolgármester-helyettes korábbi élettársának, Leisztinger Tamásnak volt az érdekeltsége. Megjegyezte: a cég „kamu” buszalvázszámokat adott meg a pályázatban. Karácsony Gergely főpolgármester pedig hazudott, amikor azt közölte, nem kötnek szerződést a céggel, azt ugyanis már egy hónapja megtették. A szükséges buszok pedig még mindig sehol – mondta, azt kérdezve, hogy ki ezért a felelős.

Soltész MiklósSoltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára 2020. december 14-én (Fotó: MTI / Kovács Attila)

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár azt felelte: a baloldali városvezetés a felelős „tutyimutyi vezetőjükkel”, Karácsony Gergellyel az élen. „Ugyanaz a baloldal követi a Demszky-érát” – fogalmazott.

 

Gátat kell szabni a baloldali önkormányzatok megszorító politikájának

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt, hogy baloldali vezetésű önkormányzatok megszorításokat vezetnek be, a járvány miatti veszteségeket a helyi lakosságra akarják ráterhelni. Konkrét példaként hozta László Imre (DK), Újbuda polgármesterének tevékenységét, aki adóprést alkalmazna, ez a telek- és építményadó 30 százalékos emelését jelentené. Kitért arra: Újbudán két munkahelyet sikerült létesíteni, így most már négy alpolgármestere van a kerületnek. Kijelentette: gátat kell vetni a baloldali önkormányzatok megszorításainak. Azt kérdezte, mit tesz ennek érdekében a kormány?

Simicskó IstvánSimicskó István, a KDNP frakcióvezetője az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 14-én (Fotó: MTI / Illyés Tibor)

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: a kormány – szemben a baloldali önkormányzatokkal – az adócsökkentésre esküszik, és azt végre is hajtja. A baloldali önkormányzatok azt vallják, ha bármilyen gond, nehézség adódik az ország, vagy egyes települések előtt, akkor adót kell emelni, több pénzt kell beszedni az emberektől. A Fidesz adócsökkentő politikája az elmúlt tíz évben már bizonyított, a gazdasági teljesítményt tekintve Magyarország az unió élmezőnyébe tartozik. Akkor is mertek adót csökkenteni, amikor válság, nehézség van – mutatott rá.

Az államtitkár negatív példaként hozta a fővárosi önkormányzatot, ahol 2020 harmadik negyedévében 134 milliárd forintnyi államkötvény és 90,1 milliárdnyi pénzeszköz állt rendelkezésre. Ennek ellenére mondta Karácsony Gergely főpolgármester, hogy adót kell emelni – jegyezte meg, és idézte a vonatkozó kormánydöntést, miszerint az önkormányzatok jövőre nem emelhetnek adót.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!