Dr. Simicskó István: Gyermekeink számára szilárd alapokon nyugvó jövőt építsünk!

Egy nemzet jövőjét a gyermekek jelentik. Édesapaként, férjként, politikusként és kormánypárti frakcióvezetőként minden erőmmel arra törekszem, hogy a legfiatalabb nemzedék biztonságban és nyugalomban növekedhessen.

Az elmúlt évtizedben a kormány világszinten is egyedülálló családtámogatási rendszerének köszönhetően lehetővé vált, hogy a családok megerősödjenek, ezáltal pedig stabil környezetben élhessenek a magyar gyermekek. Az otthonok támogatása mellett kiemelt figyelmet kell fordítanunk a fiatalok nevelésére is.
A 21. század folyamatosan bővülő ismeretei mellett, a gyermekek akkor válhatnak igazán kiegyensúlyozott felnőtté, ha nemcsak tudásuk gyarapszik, de érzelmileg is fejlődhetnek.


Ez egy közös együttműködés a szülők és az oktató-nevelő intézmények között. Fontos, hogy a családok a legfiatalabbak számára átadják azokat az alapvető értékeket, melyek segítik majd őket a világ kihívásaival szemben, ugyanakkor a pedagógusok is elengedhetetlen készségekkel gazdagíthatják a gyermekeket. Hazánkban kiváló szakemberek segítik a fiatalok oktatását, akik még a járvány alatt is példás helytállásról tettek tanúbizonyságot. S bár az elmúlt időszak mind a szülőket, mind a pedagógusokat számtalan kihívás elé állította, az is bebizonyosodott, hogy a fiatalok képzése jó kezekben van.

Továbbra is azon kell munkálkodnunk, hogy a gyermekek számára szilárd alapokon nyugvó jövőt építsünk, ez nemcsak a fiatalok, de a nemzet gyarapodásának is a biztosítéka.

dr. Simicskó István
a KDNP frakcióvezetője,
Újbuda országgyűlési képviselője

 

(Fotó:123RF)