Simicskó István: Szeretnénk hozzájárulni a sikeres és eredményes tanévkezdéshez

A hátrányos helyzetű gyermekek iskolakezdését kívánja segíteni tanszercsomagokkal a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselőcsoportja, a hozzájárulásokat dr. Simicskó István, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője adta át az Ökumenikus Segélyszervezetnek csütörtökön Budapesten.

Simicskó István a segélyszervezet csepeli központjában tartott sajtótájékoztatón azt mondta: "nagyon szép és nemes akcióhoz" csatlakozik a KDNP frakciója. A politikus közölte, hogy szeretnének hozzájárulni a sikeres és eredményes tanévkezdéshez. Megjegyezte, hogy a szeptemberi iskolakezdés minden évben nagyon nagy terhet jelent a hátrányos helyzetű gyermekek családjainak.

Simicskó István kiemelte: az Ökumenikus Segélyszervezet évek óta nagyon komoly akciókat hirdet a rászorulók támogatása érdekében. A KDNP pedig fontosnak tartja, hogy segítse az iskolakezdési akciót a maga eszközeivel, és a tanévkezdéshez szükséges eszközökkel töltsék meg az iskolatáskákat.

Simicskó István frakcióvezető a tanszercsomagok átadásán Lehel Lászlóval (Fotó: kdnp.hu)

Fontosnak mondta azt is, hogy az ország minden pontjára eljusson a segítség, különösen a koronavírus-járvány idején, amikor sok család anyagilag is nehéz helyzetbe került. 

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója kiemelte: a szervezet ereje a közösségben rejlik, ahová bárki bárhonnan bármilyen indíttatásból csatlakozhat. Erre szükségük is  van, hiszen a közösségüknek erősödnie kell, és feladat bőven van - mondta.

A koronavírus miatt idén az eddigiekhez képest további ezer, tehát összesen kétezer nehéz helyzetbe került gyermeket szeretnének segíteni egyenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomaggal. A célkitűzés az, hogy a segítség már az első becsengetés előtt célba érhessen - mondta.

Dr. Simicskó István az Ökumenikus Segélyszervezet csepeli központjában  (Fotó: kdnp.hu)

Az iskolakezdés költségeit jellemző számok arányában elmondható, hogy a segélyszervezet iskolásonként adott 10 ezer forint értékű támogatása jelentős segítséget nyújt a családoknak - olvasható a kiosztott háttéranyagban.

A segélyakciót a 1353-as adományvonal hívásával, illetve a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon lehet támogatni.