Dr. Simicskó Istvánt választották ismét a KDNP frakcióvezetőjének

A mai napon ülésezett a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti képviselőcsoportja, hogy megválasszák az új ciklus frakcióvezetőjét. Dr. Simicskó István, aki eddig is betöltötte ezt a tisztet, ismét egyhangúlag kapott bizalmat, így a továbbiakban is ő koordinálja majd a KDNP-s képviselők munkáját.

Az eddigi 17 fő további 1 fővel (Mihálffy Béla) bővült, így 18 fős lesz az új kereszténydemokrata képviselőcsoport, amellyel a kisebbik kormánypártnak lesz a második legnagyobb létszámú frakciója az Országgyűlésben.

Dr. Simicskó István megköszönte politikustársainak az elmúlt időszakban végzett, magas színvonalú munkát, amely minden kétséget kizáróan hozzájárult a történelmi választási győzelem eléréséhez. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt 12 évben a kormánynak meg kellett küzdenie számos világpolitikai, világgazdasági és természeti kihívással: gazdasági válság, vörösiszap-katasztrófa, árvíz, migrációsválság,  pandémia, és az orosz-ukrán háború. Ezek a kérdések önmagukban is rendkívüli rátermettséget, fegyelmezettséget és stratégiai lényeglátást igényelnek, de Magyarország eddig mindegyikre olyan választ tudott találni, amely leginkább megfelel a nemzeti érdekeknek. A világban megfigyelhető trendek bizonyítják, hogy a kereszténydemokrata értékekre sosem volt még akkora szükség, mint manapság.

A következő parlamenti ciklusra tekintve elmondta, hogy továbbra is a családok pártjaként fognak részt venni a törvényhozásban, prioritásként kezelve az egyházi ügyeket, a határon túli magyarság kérdését és a szociális ágazatot. Hozzátette, hogy az előttünk álló feladatok közül kiemelkedő lesz az orosz-ukrán háború hatásainak mérséklése és a régió békéjének elősegítése, hiszen a magyar emberek egyértelműen annak a véleményüknek adtak hangot szavazatukkal, hogy a béke és a biztonság pártján állnak, ezért is adtak hatalmas többséggel bizalmat a keresztény-konzervatív kormányzásra, amely egy stabil, kiszámítható jövő felé vezeti az országot.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a kampányidőszak lezárult, az új Országgyűlés is a nemzet egészének az érdekeit kell, hogy érvényre juttassa, ehhez a feladathoz pedig valamennyi mandátumot kapott képviselő érdemi munkájára szükség lesz.