Ejtőernyős tábort szervezett a Honvédelmi Sportszövetség kadétoknak

Először szervezett ejtőernyős tábort kadétoknak a Honvédelmi Sportszövetség, amely ezzel hagyományt kíván teremteni – hangzott el a tábor megnyitóján szerdán Kaposújlakon.

Dr. Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke beszédet mond a kadétoknak szervezett ejtőernyős tábor megnyitóján Kaposújlakon, a repülőtéren 2021. július 21-én (Fotó: MTI / Varga György)

Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője, a sportszövetség elnöke célként a hazai ejtőernyős élet fellendítését jelölte meg, továbbá a pályaorientációt azon kadétok számára, akik felsőfokú tanulmányaikat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen képzelik el.

Simicskó István ejtőernyős táborbanDr. Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke beszédet mond a kadétoknak szervezett ejtőernyős tábor megnyitóján Kaposújlakon, a repülőtéren 2021. július 21-én (Fotó: Buza Virág)

Felidézte, minisztersége alatt, 2017-ben hozták létre a Honvédelmi Sportszövetséget, hogy a fiataloknak többféle tartalmas képzési lehetőséget biztosítsanak. Ilyenek a középiskolások számára szervezett honvédelmi táborok – tette hozzá.

Simicskó István ejtőernyős táborban

Simicskó István gratulált az ejtőernyős táborba 15 kadétképzőből érkezett 18 középiskolás fiatalnak a bátorságához, hogy vállalkoztak a megmérettetésre, majd kiosztotta számukra az ejtőernyős igazolványokat.

Simicskó István ejtőernyős táborbanDr. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke (jobbra) és Borhi Zsombor (Fidesz-KDNP), Kaposvár alpolgármestere résztvevőkkel beszélget a kadétoknak szervezett ejtőernyős tábor megnyitóján Kaposújlakon, a repülőtéren 2021. július 21-én (Fotók: MTI / Varga György)

Borhi Zsombor (Fidesz–KDNP), Kaposvár alpolgármestere a megnyitón arról beszélt, hogy települése számára rendkívül fontos a honvédelmi nevelés, ezért a Honvédelmi Minisztériummal közös projektekben gondolkoznak. A honvédelmi képzés mellett honvédkollégiumot szeretnénk létrehozni – mondta az alpolgármester.

Simicskó István ejtőernyős táborbanDr. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke és Borhi Zsombor (Fidesz-KDNP), Kaposvár alpolgármestere  a kadétoknak szervezett ejtőernyős tábor megnyitóján Kaposújlakon, a repülőtéren 2021. július 21-én (Fotó: Buza Virág)

Simicskó István ejtőernyős táborbanCsoportkép a kadétoknak szervezett ejtőernyős tábor megnyitóján Kaposújlakon, a repülőtéren 2021. július 21-én. A sportszövetség először szervezett ilyen tábort, amellyel hagyományt kíván teremteni. Célja a hazai ejtőernyős élet fellendítése, továbbá a pályaorientáció azon kadétok számára, akik felsőfokú tanulmányaikat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen képzelik el (Fotó: Buza Virág)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!